compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU

Showing Up

Mogelijk schadelijk tot 6 jaarGrof taalgebruikAngst

Pitch van Showing Up

André Benjamin (Eric (as Andr� Benjamin)) en Michelle Williams (Lizzy)

André Benjamin (Eric (as Andr� Benjamin)) en Michelle Williams (Lizzy)

Delen op facebook
Showing Up
Nederlandse première: 27-6-2024
Verenigde Staten, 2022, 107 min,

In Showing Up raakt Lizzy, een getalenteerde beeldhouwer en kunstbeheerder, verstrikt in een complexe relatie met Jo, een rivaliserende kunstenaar en haar raadselachtige huisbaas. Hun interacties zijn vaak gevuld met spanning en conflict. Op een dag veroorzaakt Lizzy's kat schade aan een duif, en onverwacht komt Jo tussenbeide om de gewonde vogel te redden. Met tegenzin krijgt Lizzy de taak om voor het wezen te zorgen, en naarmate de tijd verstrijkt, begint er een bijzondere band tussen hen te ontstaan.

Showing Up trailer en bijzonderheden

Defilm werd bekroond met een Robert Altman Award tijdens de Film Independent Spirit Awards 2024.

Trailer van Showing UpBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Showing Uphttps://i1.ytimg.com/vi/Yf1nZa_08pw/hqdefault.jpg2024-05-31
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Kelly Reichardt is bekend als de regisseur en scenarioschrijver van First Cow (2019), Certain Women (2016) en Old Joy (2005).

Michelle Williams heeft een enorme staat van dienst, recenteijk was ze te zien in onder meer The Fabelmans (2022), Venom (2018), The Greatest Showman (2017) en Manchester by the Sea (2016).

Hong Chau heeft een neus voor goede rollen en as te zien in The Menu (2022), The Whale (2022), Downsizing (2017) en Inherent Vice (2014).

André Benjamin - bekend van White Noise (2022), High Life (2018) en Jimi: All Is by My Side (2013) - is vooral bekend als André 3000, lid van hiphop-duo Outkast.

Showing Up - Bioscopen, Tijden & Tickets

Showing Up in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

Michelle Williams houdt haar spel ontroerend klein als kunstenares Lizzy, die een balans moet zien te vinden tussen haar passie en alledaagse verplichtingen.

In haar nieuwe film gaat Kelly Reichardt (First Cow) voorbij aan de gebruikelijke romantisering van het kunstenaarsbestaan als een kwellende zoektocht naar het sublieme. Voor haar hoofdpersoon Lizzy is het vinden van een balans tussen passie en alledaagse verplichtingen al lastig genoeg.
Zwijgend en geconcentreerd werkt Lizzy aan haar keramiek; bescheiden van omvang, groot in expressie. Haar kunst is het tegendeel van die van Jo, de vriendin en collega van wie ze een bescheiden appartement huurt in Portland, Oregon. Jo is extraverter, populairder en nonchalanter. Showing Up is een film van weinig opzienbarende conflicten, die niettemin met veel inzicht het leven typeren van een kunstenares zoals er op de wereld miljoenen rondlopen: toegewijd aan hun gave, onverschillig ten aanzien van geld en roem, en voorbestemd voor een marginale plaats in de kunstgeschiedenis. Aan het slot valt toch ook Lizzy - aandoenlijk gespeeld door Michelle Williams, in haar vijfde film voor Reichardt - een vorm van genade ten deel; subtiel, maar diep ontroerend. Ook met Andr 3000 en Hong Chau. Showing Up ging in wereldpremiere in de competitie van Cannes in 2022. Nummer 10 in de Cahiers du Cinma-lijst van beste films van 2023.

Productiemaatschappij: A24, Digital One (Post Production Sound Services), Film Science

Cast & Regisseur