compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 18 6-5 t/m 12-5
Film van de week!
MENU

Sophiatown

Pitch

Tijdens de jaren '40 en '50 was het Zuid-Afrikaanse Sophiatown een eiland dat de apartheid probeerde te weren. 'Sophiatown' is een gepassioneerde hommage aan de jazz uit de jaren '50 in Zuid-Afrika.
Delen op facebook
Sophiatown
Ierland, Verenigd Koninkrijk, 2003, 82 min,

bijzonderheden

Dankzij een administratieve fout was Sophiatown een vibrerende Zuid-Afrikaanse plaats - met als bijnaam het 'Haarlem van Johannesburg' - waar zwarten in vrijheid konden leven temidden van de blanke buurten. Het werd een boeiende en actieve broedplaats met muzikanten en politici, schrijvers en sportlui, fotografen en journalisten, allemaal gedreven door een wil om zich vrij te kunnen uitdrukken. Tussen de archiefbeelden, hedendaagse getuigenissen en concertopnames door, viert de film een rijke traditie, die een internationale erkenning verdient. Voor het eerst in veertig jaar zijn alle grote sterren van voorheen samengebracht: The Manhattan Brothers, Dolly Rathebe, Dorothy Masuka, Abigail Kubeka, Abdullah Ibrahim, etc. Hun magnifieke muziek geeft een ritme aan de vertellijn en vormt een brug tussen de verschillende delen van de film, die geschiedenis van Sophiatown reconstrueert.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Sophiatown - Bioscopen, Tijden & Tickets

Sophiatown in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Sophiatown zien? Koop of huur de film hier:Documentaire. Sophiatown is een gepassioneerde hommage aan de jazz uit de jaren vijftig in Zuid-Afrika.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Little Bird Productions

Cast & Regisseur