compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 15 15-4 t/m 21-4
Film van de week!
MENU

Springtime in a Small Town

***1/20
Waardering: 3.3/5

Xiao cheng zhi chun

Mogelijk schadelijk tot 6 jaarAngst

Pitch van Springtime in a Small Town

Springtime in a Small Town 1

Springtime in a Small Town 1

Delen op facebook
Springtime in a Small Town
Nederlandse première: 11-12-2003
China, Frankrijk, Hong Kong, 2002, 116 min,

Yuwen woont in een door de oorlog verwoest landhuis met haar kwijnende echtgenoot Liyan. Het slaperige huishouden ontwaakt wanneer Liyans oude vriend Zhichen uit Shanghai op bezoek komt, die medische expertise en een vleugje grotestadsmentaliteit met zich meebrengt.

bijzonderheden

Deze remake van Fei Mu's klassieker uit 1948 (algemeen beschouwd als de beste Chinese film ooit) balanceert perfect tussen respect voor het origineel en het verlangen om de Chinese cinema in nieuwe richtingen te stuwen. Het werd geschreven door de grote romanschrijver Ah Cheng (King of the Children). De film is een ontleding van China's naoorlogse wetteloosheid. Winnaar van de San Marco tijdens het Filmfestival van Venetië (2002).

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Zhuangzhuang Tian (China, 1952) is de zoon van Fang Tian, die hoofd was van de Peking Film Studio. Zijn moeder Lan Yu is nog altijd hoofd van de Children's Film Studio. Ten tijde van de Culturele Revolutie was Tian veertien. Hij werd voor 'heropvoeding' naar het platteland van de noordelijke provincie Jilin gestuurd en diende later in het Volks Bevrijdings Leger. Ook werkte hij als assistent-cameraman mee aan diverse landbouwfilms. In 1978 werd hij toegelaten tot de filmacademie van Peking, waar hij samen met toekomstige filmmakers Kaige Chen, Yimou Zhang, Xiao-lan Peng en Ziniu Wu de zogenaamde 'Vijfde Generatie' vormde. Tian kreeg internationale aandacht met twee etnische drama's over de volkeren van Mongolië en Tibet: "Rules of the Steppes" en "The Horse Thief". Hij regisseerde ook The Blue Kite.

Recensies van Springtime in a Small Town

Springtime in a Small Town - Bioscopen, Tijden & Tickets

Springtime in a Small Town in de bioscoop

Wil je Springtime in a Small Town zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Over een driehoeksverhouding tussen een sensuele vrouw, haar ziekelijke echtgenoot en haar ex-verloofde.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Beijing Film Studio, Beijing Rosart Film, China Film Group Corporation, Fortissimo Film, Fortissimo Film Sales, Orly Films, Paradis Films

Cast & Regisseur

Xiao Keng Ye

Lao Huang
Bai Qing Xin

Zhang Zhichen
Si Si Lu

Dai Xiu
Jun Wu

Dai Liyan
Li Zhao

Muziek
Springtime in a Small Town poster