compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 19-11 t/m 25-11
Film van de week!
MENU

Sylvia Kristel - Paris

Pitch

Sylvia Kristel verhaalt over de woelige periode van het begin van haar carrière, toen als zij als jong meisje in de Parijse filmwereld belandde.
Delen op facebook
Sylvia Kristel - Paris
Nederlandse première: 6-5-2004
Nederland, 2003, 40 min,

bijzonderheden

In 40 minuten vertelt Kristel twee keer achter elkaar het verhaal van haar start als actrice. Tweemaal het relaas over naïviteit en berekening, over financiële en amoureuze perikelen. En beide keren met verschillende accenten. "Anamnese of amnesie, wat interesseert de kunstenares het meest? Een helende reconstructie van het verleden, of het accepteren van hiaten? Is het haar ambitie om te ontdekken wat echt gebeurt is in de biografie van Sylvia Kristel of wil ze juist aantonen hoe machteloos we staan tegenover een haperend geheugen?" (Edwin Carels).

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Manon de Boer (1966, Kodaicanal, India) heeft de afgelopen jaren reeksen video- en filmwerken gemaakt die gebaseerd zijn op verhalen en herinneringen van personen uit haar directe omgeving. Door deze personen diverse keren dezelfde herinneringen te laten vertellen, blijkt hoe subtiel de accenten in de verhalen veranderen en hoe de menselijke verbeelding met de herinnering aan de haal gaat.

Sylvia Kristel - Paris - Bioscopen, Tijden & Tickets

Sylvia Kristel - Paris in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Cast & Regisseur