compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 13-2 t/m 19-2
Film van de week!
MENU
Home > Films > Mjólk

Mjólk

***1/20
Waardering: 3.5/5
Mogelijk schadelijk tot 6 jaarAngst

Pitch van Mjólk

Delen op facebook
Mjólk
Nederlandse première: 31-10-2019
Denemarken, Duitsland, Frankrijk, IJsland, 2019, 92 min,
IJsland. Een weduwnaar-boerin begint een nieuw leven op haar eigen voorwaarden door te vechten tegen corruptie en onrecht in haar gemeenschap.

Mjólk trailer en bijzonderheden

De film is genomineerd voor 'Beste Film' bij het Valladolid International Film Festival.
Trailer van MjólkBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Mjólkhttps://i1.ytimg.com/vi/hYudorOS-Aw/hqdefault.jpg2019-09-23

Aanloop

Arndís Hrönn Egilsdóttir, die voor deze film in de rol van Inga kroop, is onder meer bekend van haar vorige rollen in 'Þrestir' (2015) en 'Fangar' (2017). Regisseur Grímur Hákonarson is ook zeker niet nieuw in de industrie. Zo regisseerde hij eerder al Hrútar (2015) en 'Bræðrabylta' (2007).

Mjólk - Bioscopen, Tijden & Tickets

Mjólk in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

Inga en haar man hebben een melkveebedrijf in een klein dorp bij Reykjavik. Net als de boeren uit de buurt zijn ze al jaren lid van de lokale zuivelcoöperatie die echter alles behalve de belangen van de boeren behartigt: via chantage en slinkse regels weten ze hun monopoliepositie te behouden. Als Inga’s man onder verdachte omstandigheden overlijdt, besluit ze dat ze genoeg heeft van het corrupte systeem en probeert ze het lot van haar gemeenschap weer in eigen handen te nemen. Maar niet iedereen lijkt zo blij met deze verklaarde oorlog aan de melkmaffia… Mjólk is een IJslandse tragikomedie van Grímur Hákonarson, die eerder het bekroonde Ramsmaakte. De film ging dit jaar in wereldpremière op het Toronto International Film
Festival en kreeg er lovende recensies van de pers.

Productiemaatschappij: Haut et Court, Netop Films, ONE TWO Films, Profile Pictures

Huidige prijsvraag