compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 17 25-4 t/m 1-5
Film van de week!
MENU

The Orphan

***1/20
Waardering: 3.3/5

Ren hai gu hong

Pitch

Ah Sum is een jonge rebelse wees die zich inlaat met allerlei straatbendes. Hij helpt een ontsnapte gevangene die een geheim over zijn eigen familie onthult.
Delen op facebook
The Orphan
Hong Kong, 1960, 104 min,

bijzonderheden

De 17-jarige Bruce Lee speelt de rol van Ah Sum, waarmee hij in 1960 zijn naam vestigde. Het succes bracht hem van Hong Kong naar Amerika. Volgens Lee kon hij zich indertijd goed inleven in deze rol omdat hij in z'n jonge jaren ook regelmatig bij dergelijke straatgevechten was betrokken. In deze film zien we Bruce voor de eerste keer met de gelaatstrekken en poses waarmee hij later wereldberoemd is geworden. 'The Orphan' is een sprankelende film vol Freudiaanse symboliek, die het publiek van nu beslist nog net zo zal boeien als toen hij in 1960 werd uitgebracht. Bruce Lee zet in deze film volgens kenners zonder twijfel zijn beste acteerprestatie neer. Hij speelt niet de bekende martial arts-specialist, maar is hier te zien in zijn eerste grote dramatische rol.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden is de film bijna nog nooit in kleur vertoond. De oorspronkelijke 35mm filmprint was dertig jaar lang onvindbaar, maar werd per toeval in Engeland teruggevonden en onlangs volledig hersteld door het Hong Kong filmarchief.

The Orphan - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Orphan in de bioscoop

Wil je The Orphan zien? Koop of huur de film hier:



17-Jarige Bruce Lee als een rebelse wees die zich inlaat met allerlei straatbendes. Hij helpt een ontsnapte gevangene die een geheim over zijn eigen familie onthult.



Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Cast & Regisseur