compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 37 12-9 t/m 18-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > The Party

The Party

***1/20
Waardering: 3.5/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldGrof taalgebruikAngstDrugs en alcoholmisbruik

drama, komedie

Pitch van The Party
Delen op facebook
The Party
Nederlandse première: 14-12-2017
Groot-Brittannië, 2017, 71 min,
Janet geeft een feestje ter ere van haar promotie. Als haar man Bill een schokkende onthulling doet, neemt het feestje een onverwachte wending.
trailer en bijzonderheden over The Party
De film is binnen twee weken gefilmd in een Londense studio.
Aanloop van The Party
Regisseur Sally Potter is onder andere bekend als regisseur van Orlando en "The Man Who Cried".
BioscoopAgenda van The Party

The Party in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Synopsis distributeur
The Party is een zwarte komedie, vol scherpe dialogen.

The Party is een zwarte komedie, vol scherpe dialogen. De nieuwe film van Sally Potter (Orlando) spat van het scherm met briljante rollen van Kristin Scott Thomas, Timothy Spall, Patricia Clarkson, Cherry Jones, Cillian Murphy, Bruno Ganz en Emily Mortimer. Een zowel wrang als hilarisch portret van een groep vrienden die hun zekerheden in duigen zien vallen. Janet heeft net een belangrijke functie gekregen in de Britse politiek. Dit is het kroonstuk van haar carrière en dat moet gevierd worden. Terwijl de vrienden arriveren krijgt het feestje een dramatische wending als Bill, de man van Janet, een schokkende mededeling doet. Het blijkt niet zijn enige geheim te zijn en de andere gasten worden meegesleurd in de opeenstapeling van onthullingen en confrontaties. Liefde, vriendschap en politieke idealen komen op losse schroeven te staan. Alle illusies die de vrienden over elkaar en zichzelf hebben gaan in rook op, samen met de canapés.
The Party werd geselecteerd voor de competitie van het Filmfestival van Berlijn.