compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 26-11 t/m 2-12
Film van de week!
MENU

The Wooden Camera

****0
Waardering: 4/5

Caméra du Bois

Mogelijk schadelijk tot 9 jaarGeweldAngst

Pitch

Per toeval vindt de 14-jarige Madiba een videocamera die hij verstopt in een houten kist. Hiermee filmt hij de township waarin hij woont. Madiba droomt ervan filmmaker te worden en samen met een rebels blank meisje struint hij met zijn houten camera door Kaapstad. Zijn vriend Sipho slaat een andere weg in en wordt bendeleider.
Delen op facebook
The Wooden Camera
Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika, 2003, 90 min,

bijzonderheden

Realistische film uit Zuid Afrika - de camera komt bijvoorbeeld van een dode man die uit de trein wordt gegooid (!) - waarin Madiba en Sipho proberen te overleven in Kaapstad.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Ntshaveni Wa Luruli (Zuid-Afrika) studeerde aan de Witwatersrand kunstacademie en volgde aan de Columbia Universiteit een studie scenarioschrijven en regie. Hij werkte mee aan vele film- en theaterproducties (o.a. bij Spike Lee en Robert Benton) als scenarioschrijver, producer en regisseur. Hij is tevens docent scenarioschrijven aan de universiteit van Witwatersrand en de film- en televisieschool in Johannesburg. Met Chikin Biznis (1999) maakte hij zijn debuut als regisseur.

The Wooden Camera - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Wooden Camera in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je The Wooden Camera zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Realistische film uit Zuid Afrika waarin Madiba en Sipho proberen te overleven in Kaapstad.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Richard Green & Associates, Tall Stories

Cast & Regisseur