compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 28 11-7 t/m 17-7
Film van de week!
MENU

Transit

***1/20
Waardering: 3.5/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarAngst

Pitch van Transit

Paula Beer (Marie) en Franz Rogowski (Georg)

Paula Beer (Marie) en Franz Rogowski (Georg)

Delen op facebook
Transit
Nederlandse première: 27-9-2018
Duitsland, Frankrijk, 2018, 101 min,

In Transit naderen Duitse troepen Parijs — net als in WOII — en een Duitse vluchteling ontsnapt naar Marseille, terwijl hij zich voordoet als de schrijver Weidel en hij heeft een vrijgeleide voor de schrijver en diens vrouw. Dan ontmoet hij de vrouw van de schrijver die op zoek is naar haar verdwenen man.

Transit trailer en bijzonderheden

De film is omschreven als Casablanca geschreven door Franz Kafka — die altijd bureaucratie als de grootste vijand van de mens zag.

Trailer van TransitBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Transithttps://i1.ytimg.com/vi/3227f0oMt3M/hqdefault.jpg2018-08-16
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Christian Petzold ziet deze film als het laatste hoofdstuk van zijn trilogie genaamd "Love in Times of Oppressive Systems". De trilogie omvat ook Barbara (2012) en Phoenix (2014). Volgens Petzold waren alle scenario's die hij en zijn overleden medewerker Harun Farocki samen ontwikkelden in zekere zin gebaseerd op Transit van Anna Seghers.

Paula Beer speelde eerder in Frantz (2016) en "Das finstere Tal" (2014).

Franz Rogowski is bekend van Victoria (2015) en Love Steaks (2013).

Transit - Bioscopen, Tijden & Tickets

Transit in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Transit zien? Koop of huur de film hier:Een man die probeert te ontsnappen uit bezet Frankrijk wordt verliefd op de vrouw van een overleden schrijver wiens identiteit hij heeft aangenomen.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Het Duitse leger nadert Parijs. Georg, een Duitse vluchteling, weet op het laatste moment te ontsnappen naar Marseille. In zijn bagage belanden een manuscript, brieven en een visum van de Duitse schrijver Weidel. Wanneer Georg in de Franse havenstad wordt aangezien voor Weidel, neemt hij zijn identiteit aan om een felbegeerde plek te bemachtigen op een schip naar Mexico. Maar als hij de mysterieuze Marie ontmoet, raken zijn plannen in de war.
Franz Rogowski (Victoria) en Paula Beer (Frantz) spelen de hoofdrollen in Transit, een speelfilm van Christian Petzold (Phoenix, Barbara) naar de roman van Anna Seghers die ze schreef in ballingschap. De film speelt zich af in Marseille, waar vluchtelingen van zowel toen als nu elkaar ontmoeten en rondzwerven. Hun verhalen vormen tezamen een eeuwige tussenruimte. Transit kreeg in Berlijn lovende recensies van de internationale pers en was er genomineerd voor de Gouden Beer.

Productiemaatschappij: Arte France Cinéma (co-production), Beauftragter der Bundesregierung für Angelegenheit, Centre National de la Cinématographie (CNC) (suppo, Filmförderungsanstalt (FFA) (support), Medienboard Berlin-Brandenburg (support), Neo, Région Provence-Alpes-Côte d'Azur (support), Schramm Film, ZDF

Cast & Regisseur