compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
Film van de week!
MENU

Un triomphe

***1/20
Waardering: 3.5/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch van Un triomphe

Un triomphe filmstill

Un triomphe filmstill

Delen op facebook

Un triomphe op TV

woensdag 24-4-2024, 10:50 op Film1 Premiere
Un triomphe
Nederlandse première: 23-9-2021
Frankrijk, 2020, 107 min,

Een oude acteur geeft dramalessen aan gevangenen in een poging om 'Wachten op Godot' op de planken te brengen.

Bekijk bij:

meJane

Un triomphe trailer en bijzonderheden

De film is geïnspireerd op ware gebeurtenissen. In 1985 voerde de Zweedse acteur-regisseur Jan Jönson Samuel Becketts "Wachten op Godot" op met de gevangenen van de zwaarbewaakte Kumla-gevangenis. Op de dag van de première in Göteborg ontsnapten vijf van de zes acteurs voor de voorstelling.
Publieksprijs en prijs voor beste acteur (Kad Merad) op het filmfestival van Angoulême 2020. De film was geselecteerd voor het Cannes International Film Festival 2020, welke geannuleerd werd wegens de Covid-19 pandemie.

Trailer van Un triompheBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Un triomphehttps://i1.ytimg.com/vi/11MPzMEWAGU/hqdefault.jpg2021-03-15
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Emmanuel Courcol is vooral bekend als scenarioschrijver Au nom de la terre (2019), Je voudrais que quelqu'un m'attende quelque part (2019) en Tête baissée (2015).
Kad Merad hoort tot de top-acteurs van Frankrijk hij is bekend van succesvolle films als L'immortel (2010), Bienvenue chez les Ch'tis (2008) Les Choristes (2004).

Un triomphe - Bioscopen, Tijden & Tickets

Un triomphe in de bioscoop

Un triomphe op TV

woensdag 24-4-2024, 10:50 op Film1 Premiere
De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Un triomphe zien? Koop of huur de film hier:


meJane

Een oude acteur geeft dramalessen aan gevangenen in een poging om 'Wachten op Godot' op de planken te brengen.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Om toch maar rond te kunnen komen, stemt worstelend acteur Étienne ermee in om een theaterworkshop in een gevangenis te geven.

Om toch maar rond te komen, stemt worstelend acteur Étienne ermee in om een ??theaterworkshop in een gevangenis te geven.
Verrast door het daar aanwezige acteertalent, besluit hij om samen met zijn bonte groep gedetineerden Samuel Beckett’s beroemde toneelstuk ‘Wachten op Godot’ op de planken brengen. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Productiemaatschappij: Agat Films & cie, Canal+ (participation), Centre National du Cinéma et de l'Image Animée (pa, Ciné+ (participation), Cinéaxe (in association with), Cinémage 14 (in association with), Commissariat Général à l'Égalité des T (CGET) (par, Fonds Images de la Diversité (participation), La Banque Postale Image 13 (in association with), La Région Île-de-France (support), Les Productions du Ch'timi (co-production), SG Image 2018 (in association with), SOF

Cast & Regisseur

Kad Merad

tienne Carboni
Marina Hands

Ariane (as Marina Hands de la Comédie Française)

Nieuws over Un triomphe