compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 14-2 t/m 20-2
WEB | mobiel
Verliefd op Cuba
MENU
Home > Films > Under the Stars

Under the Stars

***1/20
Waardering: 3.6/5

Kato apo ta asteria.

drama

Pitch van Under the Stars
Phoebe, die goederen smokkelt over de Groene Lijn, stemt ermee de 10-jarige Lukas naar het Turkse gedeelte te smokkelen. Wanneer ze hun bestemming bereiken, komt het verlaten dorp op magische wijze tot leven en ontdekken de twee een manier om de toekomst tegemoet te treden.
Delen op facebook
Under the Stars
Cyprus, Griekenland, Groot-Brittannië, 2001, 87 min,
bijzonderheden over Under the Stars
Winnaar van de prijs voor de beste film op het Montréal World Film Festival (2001). Sinds Cyprus in 1974 werd gescheiden in een Turks en een Grieks gedeelte loopt er een grens dwars over het eiland en door de hoofdstad Nicosia - de Groene Lijn - die bewaakt wordt door VN blauwhelmen. Dorpen zijn ontruimd, duizenden mensen moesten verhuizen. In de periode van geweld die aan de scheiding vooraf ging vielen vele slachtoffers. Christos Georgiou, die in Engeland werd geboren maar op Cyprus opgroeide, maakte een road-movie over de psychologische wonden die de opdeling van Cyprus na een nu bijna vergeten oorlog bij de bevolking achterliet.
BioscoopAgenda van Under the Stars

Under the Stars in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Under the Stars zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 1 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Aangrijpend, bekroond drama tegen het decor van het vergeten conflict op Cyprus, waar de VN blauwhelmen de demarcatielijn tussen het Griekse en het Turkse deel bewaken.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen