compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 18 6-5 t/m 12-5
Film van de week!
MENU

Untertage

***1/20
Waardering: 3.3/5

Days Under

Voor alle leeftijden

Pitch

Impressionistische documentaire. Het staat er letterlijk, diep onder de grond met krijt geschreven op de uitgehakte muur: 'zur Hölle'. Het is de zwarte humor van de mijnwerkers van de Duitse kolenmijn Lohberg-Osterfeld in het Ruhrgebied. Dag in, dag uit dalen ze af in de schachten van deze krocht die tot bijna 1300 meter diep reikt.
Delen op facebook
Untertage
Nederlandse première: 10-6-2004
Nederland, 2003, 25 min,

bijzonderheden

Voorfilm van Dogville Confessions. Filmmaker Jiska Rickels ging met de mijnwerkers mee. Ze liet gesprekken achterwege en kwam terug met fascinerende, impressionistische beelden uit deze onbekende, verdwijnende wereld, waar de mannen op weg naar beneden nog kunnen lachen en terug omhoog vermoeid de ogen sluiten. Na het werk roken de mannen in de enorme, centrale douchehal naakt een sigaret voor ze elkaar de rug schrobben. Het roet wil er maar ternauwernood af. Winnaar van de Filmprijs van de Stad Utrecht, een bekroning voor beginnende filmmakers, en de Tuschinski Award voor de beste NFTA-eindexamenfilm (2003).

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Jiska Rickels (1977) trad jarenlang op in muziektheaterproducties alvorens haar studie aan de Nederlandse Film en Televisie Academie te Amsterdam. Ze bezocht ook een jaar de filmacademie in München, Duitsland. 'Untertage' is haar afstudeerproject.

Recensies van Untertage

Untertage - Bioscopen, Tijden & Tickets

Untertage in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Untertage zien? Koop of huur de film hier:Filmmaker Jiska Rickels ging met mijnwerkers van de Duitse kolenmijn Lohberg-Osterfeld in het Ruhrgebied mee.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Cast & Regisseur