compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 23-11 t/m 29-11
Film van de week!
MENU

Utama

Voor alle leeftijden

Pitch van Utama

Utama filmstill

Utama filmstill

Delen op facebook
Utama
Nederlandse première: 8-6-2023
Bolivia, Frankrijk, Uruguay, 2022, 87 min,

Een film die in oogverblindende beelden de desastreuze invloed van klimaatverandering op traditioneel levende volken laat zien. UTAMA is een zachte en prachtig geschoten film met een onheilspellende boodschap.

Utama trailer

Trailer van UtamaBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Utamahttps://i1.ytimg.com/vi/5fI4SNFyT8M/hqdefault.jpg2023-03-29
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Utama - Bioscopen, Tijden & Tickets

Utama in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

Utama opent met het verbluffend mooie beeld van een oudere man die naar de zon loopt die goudkleurig boven de bergen oprijst. Dit is Virginio, wiens verweerde gezicht zo gebarsten is als de aarde onder zijn voeten. Virginio brengt zijn dagen door met het zwerven over de verschroeide hoogvlakte van het Andesgebergte in Bolivia, terwijl hij zijn kudde pluizige lama's laat grazen. Hij en zijn vrouw Sisa leven zonder stromend water en zonder stroom.
Het is Sisa's taak om water te halen, terwijl Virginio de lama's laat grazen. Het probleem is echter dat er geen regen meer in de regio valt en de sneeuw zich niet meer op bergtoppen laat zien. De dorpsbron is inmiddels opgedroogd. 'De tijd is moe geworden', zegt een vriend tegen Virginio om de droogte te verklaren. Maar de waarheid is dat klimaatverandering het leven ondraaglijk maakt – niet dat er ooit over de opwarming van de aarde wordt gesproken.

Productiemaatschappij: Alma Films

Cast & Regisseur