compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 27 2-7 t/m 8-7
Film van de week!
MENU

Vidocq

***1/20
Waardering: 3.3/5

Pitch

Het is juli 1830. Parijs rommelt door het getier van de revolutie. Een raadselachtige moordenaar spookt door de stad en laat als enige aanwijzing zijn slachtoffers achter. Vidocq, ex-dwangarbeider en detective, besluit samen met Etienne Boisset, een jonge journalist, de moordenaar te ontmaskeren.
Delen op facebook
Vidocq
Nederlandse première: 18-4-2002
Frankrijk, 2001, 100 min,

bijzonderheden

'Vidocq' is de eerste film die volledig digitaal is opgenomen en gemonteerd. Qua sfeer, plot en tijdsbeeld roept de film hier en daar parallellen op met Sleepy Hollow van Tim Burton. Dit regiedebuut van Pitof is gebaseerd op Eugène François Vidocq (1775-1857), die zijn loopbaan begon als inbreker maar daarna de Franse politie, de Sûreté, oprichtte.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Pitof was eerder betrokken bij La Cité des enfants perdus en Alien: Resurrection.

Recensies van Vidocq

Vidocq - Bioscopen, Tijden & Tickets

Vidocq in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Vidocq zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


19e eeuw. Ex-dwangarbeider en detective (Depardieu) gaat in Parijs achter raadselachtige moordenaar aan.Meer films online, op DVD / BR


Amazon Prime Video

DVD algemeenBol.com pixel

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Centre National de la Cinématographie (CNC), Le Studio Canal+, RF2K Productions, Rigolo Films 2000, Studio Canal

Cast & Regisseur