compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 24-11 t/m 30-11
Film van de week!
MENU

Vortex

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGrof taalgebruikAngst

Pitch

On Vortex worden de laatste dagen van een bejaarde echtpaar — getroffen door dementie — gevolgd. Twee individuen die lang samen zijn, maar tegelijk steeds individueler worden in hun kijk op het leven.
Delen op facebook
Vortex
Nederlandse première: 17-11-2022
België, Frankrijk, Monaco, 2021, 142 min,

Vortex trailer en bijzonderheden

De film is in split-screen gefilmd, dus tegelijk zie je twee verschillende perspectieven, een techniek die de regisseur deels eerder in de speelfilm Lux Æterna.

Trailer van VortexBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Vortexhttps://i1.ytimg.com/vi/m8_NXLQ4kPc/hqdefault.jpg2022-04-25
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Gaspar Noé maakte eerder de spraakmakende films Lux Æterna (2019), Climax (2018), 8 (2008) en Irréversible (2002). De bijna dood-ervaring van de regisseur schijnt de directe inspiratie te zijn voor deze film.

Vortex - Bioscopen, Tijden & Tickets

Vortex in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

Het leven is een kort feest dat snel vergeten is.

Vortex vertelt het verhaal van een ouder koppel. In hun Parijse flat zorgt ‘vader’ (vertolkt door Dario Argento), terwijl hij schrijft aan zijn boek over de relatie tussen dromen en films, voor zijn dementerende echtgenote (een rol van Françoise Lebrun).

Productiemaatschappij: Artémis Productions (co-production), Kallouche Cinéma (co-production), KNM, Les Cinémas de la Zone (co-production), Les Films Velvet (co-production), Rectangle Productions (produced by), Srab Films (co-production), Wild Bunch (produced by)

Nieuws over Vortex