compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 2-12 t/m 8-12
Film van de week!
MENU

Winnie

***1/20
Waardering: 3.5/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweld

Pitch van Winnie

Delen op facebook
Winnie
Nederlandse première: 22-6-2017
Frankrijk, Nederland, Zuid-Afrika, 2017, 84 min,

Nelson en Winnie Mandela trouwden in 1958. Nadat Nelson in de gevangenis belandde zette Winnie de strijd tegen apartheid in Zuid-Afrika voort. En waar Nelson uiteindelijk uitgroeide tot een icoon van geweldloosheid bleef Winnie veel radicaler.

Winnie trailer en bijzonderheden

Deze film won de prijs voor beste regie op het Sundance Festival, in de documentaire-sectie.

Trailer van WinnieBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Winniehttps://i1.ytimg.com/vi/kvOv54bn5X4/hqdefault.jpg2017-05-23
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De Franse regisseur Pascale Lamche maakte eerder documentaires met een focus op Zuid-Afrika: Black Diamond en Sophiatown.

Winnie - Bioscopen, Tijden & Tickets

Winnie in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Winnie zien? Koop of huur de film hier:Nelson en Winnie Mandela trouwden in 1958. Nadat Nelson in de gevangenis belandde zette Winnie de strijd voort. En waar Nelson uiteindelijk uitgroeide tot een icoon van geweldloosheid bleef Winnie veel radicaler.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Terwijl haar man 27 jaar in de gevangenis zat, en paradoxaal genoeg veilig was en gevrijwaard van alle conflicten, stortte Winnie Mandela zich in een leven van strijd en geweld. In tegenstelling tot de voortdurende demonisering vanuit het buitenland is het respect wat zij geniet onder diegenen die haar strijd voortzetten in Zuid Afrika intrigerend. De film vertelt voor het eerst het meeslepende verhaal van Winnie’s radicale leven, waarbij alle beschuldigingen en aanklachten die haar in een kwaad daglicht stelden, vanuit de context van de tijd herzien worden. Pascale Lamche is een prijswinnende filmmaker van lange documentaires en series, zowel als schrijver/producer als schrijver/regisseur voor internationale omroepen. Haar films zijn op verschillende film festivals in première gegaan, zoals Stalingrad (2015), Black Diamond (2010), Pakistan Zindabad (2007), French Beauty (2005), Accused #1: Nelson Mandela (2004), en Sophiatown (2003). Winnie beleefde haar wereldpremière begin dit jaar op het Sundance Film Festival 2017. Regisseur Pascale Lamche werd hier bekroond met de Directing Award: World Cinema Documentary.

Productiemaatschappij: Big World Cinema, Pumpernickel Films, Submarine

Cast & Regisseur

Nieuws over Winnie