compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 19 12-5 t/m 18-5
Film van de week!
MENU

Winter Brothers

***1/20
Waardering: 3.3/5

Pitch van Winter Brothers

Delen op facebook
Winter Brothers
Nederlandse première: 9-8-2018
Denemarken, IJsland, 2017, 94 min,

Twee broers moeten in een zeer koude winter gewoon in de mijnen doorwerken. De irritaties naar elkaar en naar een andere familie laaien op in de monotone wereld, gevuld met routine en gewoontes. Een liefdesrelatie blijkt zeer complex te zijn.

Winter Brothers trailer en bijzonderheden

Film won prijs voor beste Deense film 2018 en beste camerawerk. De film won 4 prijzen tijdens de Locarno International Film Festival.

Trailer van Winter BrothersBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Winter Brothershttps://i1.ytimg.com/vi/m0RaGwzqLBE/hqdefault.jpg2018-08-08
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Hlynur Palmason debuteert met deze lange speelfilm eerder maakte hij drie succesvolle korte films. Acteur Elliott Crosset Hove werkte eerder samen met regisseur Palmason aan de korte film 'En maler' (2013).

Winter Brothers - Bioscopen, Tijden & Tickets

Winter Brothers in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Synopsis distributeur

Beeldend kunstenaar/fotograaf Pálmason geeft een indrukwekkend visitekaartje af: met zijn wilde, onverschrokken esthetiek en oog voor details heeft hij zich flink in de kijker gespeeld.

Hynur Pálmasons opvallende debuut speelt zich af in een vreemd, bijna apocalyptisch industrieel landschap, gefilmd in een woeste, surrealistische stijl. De excentrieke Emil en zijn oudere broer Johan zijn mijnwerkers in een afgelegen oord. Ze zijn loonslaven, werkend onder het constante, oorverdovende gezoem van de machines die ze bedienen.

Productiemaatschappij: Join Motion Pictures, Masterplan Pictures, New Danish Screen