compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 32 6-8 t/m 12-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Box Office Update - week 4/ 2009

Box Office Update - week 4/ 2009

Nederlands publiek verkiest Valkyrie boven Revolutionary Road

De oorlogsfilm Valkyrie met Carice van Houten en Halina Reijn behaalt de eerste plaats. Prijswinnaar Revolutionary Road komt veel lager binnen op de vijfde plaats. Donderdag komt The Curious Case of Benjamin Button uit.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Valkyrie, de film over de mislukte aanslag op Hitler, komt deze week binnen op de eerste plaats. In de oorlogsfilm met Tom Cruise in de hoofdrol spelen tevens de twee Nederlandse actrices Carice van Houten en Halina Reijn en rol. Door Valkyrie daalden de drie films Yes Man, Oorlogswinter en Australia allemaal één plek en kwamen respectievelijk op de tweede, derde en vierde plaats terecht.

Op nummer vijf een andere nieuwkomer: Revolutionary Road. In dit drama over een jong stel in de buitenwijken van Connecticut zijn Kate Winslet en Leonardo DiCaprio opnieuw verenigd. Revolutionary Road is in tegenstelling tot Valkyrie genomineerd voor verschillende BAFTAs en Oscars. Het Nederlandse publiek verkiest dus blijkbaar actie boven goed acteerwerk. Op de zesde, zevende en achtste plaats staan achtereenvolgens Seven Pounds, Madagascar: Escape 2 Africa en Wit licht. Zack and Miri Make a Porno is de laatste nieuwe binnenkomer deze week; met een opbrengst van bijna 100.000 euro behaalde de komedie de negende plaats. High School Musical 3 sluit het rijtje af.

Donderdag komt dan eindelijk The Curious Case of Benjamin Button uit. De film is al meerdere keren genomineerd en bekroond, o.a. voor de BAFTA awards en de Oscars. Het romantische drama met Brad Pitt en Cate Blanchett vertelt het verhaal van een omgekeerd leven; Brad Pitt wordt als oud mannetje geboren en wordt vervolgens steeds jonger.

Verder kan er vanaf donderdag gekeken worden naar Gomorra, naar het gelijknamige boek van 'Roberto Saviano'. Het drama gaat over de hedendaagse maffiapraktijken in Napels. De film werd bekroond met de Grand Prix op het Cannes Filmfestival 2008 en genomineerd voor een BAFTA en een Golden Globe.

Naast deze twee prijswinnaars draaien drie minder grote films. In de thriller Vinyan is een echtpaar op zoek naar hun kind, dat is kwijtgeraakt tijdens de tsunami in Thailand in 2005. Japanse lekkernijen komen voorbij in The Ramen Girl, over een Amerikaanse vrouw die gestrand is in Tokyo nadat haar relatie is beëindigd. In de Nederlandse film Kan door huid heen verkiest actrice Rifka Lodeizen het platteland boven de stand vanwege een heftige gebeurtenis.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.