compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 27 2-7 t/m 8-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > IDFA 2008 van start

IDFA 2008 van start

Controversiële docu 'Episode 3' opent festival

Met de vertoning van de controversiële documentaire Episode 3 van Renzo Martens werd gisteren de 21ste editie van het International Documentary Festival Amsterdam (IDFA) geopend. Gedurende tien dagen zullen meer dan 300 documentaires vertoond worden.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Naast een een brede selectie aan internationale documentaires zal het festival net als voorgaande jaren verschillende gerelateerde activiteiten organiseren, waaronder debatten, masterclasses en een dagelijkse talkshow onder leiding van Sophie Hilbrand en Daphne Bunskoek.

In het competitieprogramma dingen 17 films mee naar de Joris Ivens Award. Documentaires van minder dan 60 en minder dan 30 minuten maken kans op respectievelijk een Zilveren Wolf of een Zilveren Welp. Speciale programma's dit jaar zijn de top 10 van documentairemaker Nikolaus Geyrhalter (Our Daily Bread), een retrospectief van Frans Bromet en een themaprogramma getiteld 'East Side Stories', gericht op India.

Het festival opent met Episode 3, een documentaire die op provocatieve wijze de exploitatie van armoede in Afrika in beeld brengt, zonder daarbij een oordeel te vellen.

Het leeuwendeel van de activiteiten die georganiseerd worden tijdens het documentairefestival vinden uiteraard plaats in Amsterdam, maar ook in andere steden zullen er documentaires in het kader van IDFA 2008 worden vertoond. Filmtheater LUX in Nijmegen toont 26, 27 en 28 november 9 documentaires. Van 6 tot en met 12 december zal het IDFA ook in het nieuwe filmtheater Podium Vlieland een serie films tonen, die in het teken staan van Frans Bromet.

Het festival loopt van 20 tot en met 30 november. Vanaf 3 januari 2009 zullen de populairste films van het festival door het land touren in het programma 'Best of IDFA on Tour'.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.