compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Jackson laat King Kong herleven

Jackson laat King Kong herleven

Eerste 'sketch art' vrijgegeven

1-12-2004 NIEUW ZEELAND - Samen met onder meer Fran Walsh en Philippa Boyens werkt 'Lord of the Rings'-regisseur Peter Jackson aan zijn volgende productie: de remake van King Kong.

Delen op facebook

Na het ongelofelijke succes van de 'Lord of the Rings' (LotR) trilogie zoekt regisseur Peter Jackson een nieuwe uitdaging in de verfilming van oerfilmklassieker King Kong. Oorspronkelijk zou de film voor de trilogie opgenomen worden, maar getouwtrek over de rechten voorkwam dit. Onvermijdelijk zal "King Kong (2005)" daarom in de schaduw komen te staan van de meesterlijke trilogie van Jackson.

Zelf legt hij de lat niet te hoog: ''het levert slechts een onbevredigend gevoel op als je de rest van je leven gaat proberen om het succes van LotR gaat proberen te overtreffen. Het doel is daarom om gewoon een erg vermakelijke film te creëren die mensen niet teleurstelt'', aldus Jackson in een interview met Newsweek. Voor de digitale effecten kan hij in ieder geval handig gebruik maken van het visuele geweld dat gebruikt is in o.a. The Lord of the Rings: The Return of the King, de spookeffecten uit die film werden oorspronkelijk voor King Kong ontwikkeld.

Inmiddels is de productie in volle gang. Naomi Watts (The Ring, 21 Grams) en Jack Black (Shark Tale, School of Rock) zijn gecast in de hoofdrollen. Andy Serkis, vertolker van Gollum, zal de digitale King Kong gestalte geven.
"King Kong (2005)" wordt volgend jaar december uitgebracht.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.