compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 41 14-10 t/m 20-10
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Oorlogswinter passeert grens 750.000 bezoekers

Oorlogswinter passeert grens 750.000 bezoekers

Bloemen en gratis toegang voor familie uit Westzaan

De Nederlandse film Oorlogswinter van Martin Koolhoven, naar de bestseller van Jan Terlouw, heeft dit weekend, in de twaalfde speelweek, de magische grens van 750.000 bezoekers gepasseerd. Hiermee is het de succesvolste Nederlandse speelfilm sinds Alles is liefde.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Mevrouw Kolk uit Westzaan was de gelukkige 750 duizendste bezoeker. Ze ontving een grote bos bloemen en met de hele familie mocht ze gratis naar de film.

Ook in het buitenland staat de film in de belangstelling. Het gezaghebbende Amerikaanse entertainmentblad Variety schreef een lovende recensie. De film bevat 'de perfecte mix tussen klassieke cinema en arthouse-emoties', aldus recensent By Boyd van Hoeij. Hij stelt dat de film 'de internationale doorbraak van Martin Koolhoven kan betekenen'.

Het verhaal is gebaseerd op het boek van Jan Terlouw en vertelt het verhaal van de 14-jarige Michiel (Martijn Lakemeier) die tijdens de Tweede Wereldoorlog een neergestorte Britse piloot helpt.

Oorlogswinter is nog steeds te zien in 76 bioscopen. In sommige bioscopen is de film, via een aparte koptelefoon, ook toegankelijk voor blinden en slechtzienden. De film is gekeurd voor 12 jaar en ouder.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.