compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 21-9 t/m 27-9
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Recensie Star Wars: The Rise of Skywalker (SPOILER VRIJ)
Filmrecensie
****1/2
Waardering 4.5/5

Recensie Star Wars: The Rise of Skywalker (SPOILER VRIJ)

Op 18 december komt het laatste deel van de Star Wars filmlseries uit in de bioscoop. Redacteur Ilse had de kans om de film eerder the zien en dat hoef je een Star Wars fan niet twee keer over na te laten denken.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Er zijn al acht Star Wars films uitgebracht in de Skywalker Saga waaronder de eerste 'A New Hope' (Episode IV) die in 1977 is uitgekomen. Nu 42 jaar later is het de beurt aan het laatste deel Star Wars: The Rise of Skywalker.

Het verhaal gaat verder een jaar na de gebeurtenissen in The Last Jedi. Het verzet wordt opnieuw geconfronteerd met de First Order, terwijl ze afrekenen met het verleden. Het volgt het verhaal van Rey en haar geschiedenis. Ondertussen bereikt het oude conflict tussen de Jedi en de Sith zijn hoogtepunt, die de Skywalker-saga tot een definitief einde brengt.

De laatste film van zo'n grote film series is een enorm grote opgave en daarom was ik ook al weken nerveus voordat ik de film ging zien. Maar op dinsdag 17 december was het eindelijk zover. Nu ik dit schrijf nadat ik het heb gezien heb ik eigenlijk geen idee waar ik moet beginnen er is zoveel gebeurd in de film.Elke personage komt wel een keer voorbij in de film waaronder ook de personage van de overleden actrice Carrie Fisher. Zij zit er goed in verwerkt dat je niet door hebt dat ze het eigenlijk zelf helemaal niet is wat het speciaal maakt voor elke fan.

In de film krijg je te maken met een enorme plottwist die elke Star Wars fan zou laten schrikken. Maar je krijgt ook antwoorden op vele open vragen wat het een goede afsluiter maakt voor het laatste deel.

[Spoilers!]Ik ben zelf erg tevreden over de laatste film. Je zit twee en een half uur op het puntje van je stoel en er gebeurt zo ontzettend veel dat je na de tijd even een momentje voor jezelf moet hebben om alles op een rijtje te zetten. En geloof me dat duurt even. Zoals ik al zei het is een goede afsluiter van de film series die veel Star Wars fans tevreden zal stellen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.