compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 14-3 t/m 20-3
WEB | mobiel
Arctic - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Rod Steiger overleden

Rod Steiger overleden

10-7-2002 De Amerikaanse acteur Rod Steiger (77) is dinsdag in Los Angeles overleden. Hij stierf aan de gevolgen van een longontsteking en zijn nieren werkten niet meer. Steiger kreeg in 1967 een Oscar voor zijn rol van politiechef in In the Heat of the Night.

Delen op facebook

Steiger kreeg grote bekendheid door zijn vertolkingen van een aantal legendarische figuren. Op televisie en het witte doek speelde hij onder meer Mussolini, Paus Johannes XXIII, Rudolph Hess, Pontius Pilatus en Napoleon. Hij is ook bekend van zijn gangsterrol in On The Waterfront (1954).

Steigers filmdebuut kwam in 1951, toen hij een bijrol kreeg in "Teresa" van Fred Zinnemann. Drie jaar later kwam zijn grote doorbraak met zijn rol in On The Waterfront. Die leverde hem een Oscarnominatie op en was het begin van een lange filmcarrière.

Steiger maakte in zijn hoogtijdagen drie à vier films per jaar, die lang niet allemaal het vermelden waard zijn. Onder de films die destijds goed werden ontvangen zijn Al Capone, "Seven Thieves", The Loved One, Doctor Zhivago, W"aterloo" en "W.C. Fields and Me".

Bron: ANP © 2002

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.