compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 25 20-6 t/m 26-6
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > On The Waterfront

On The Waterfront

****1/2
Waardering: 4.5/5

drama, misdaad, romantiek

Pitch van On The Waterfront
Hoboken, de havenwijk van New York. Mislukkeling Terry is een havenarbeider die het in zijn ongelukkige hoofd heeft gehaald om zich te verzetten tegen de almachtige corrupte bonzen van de havenvakbonden.
Delen op facebook
On The Waterfront
Verenigde Staten, 1954, 108 min,
bijzonderheden over On The Waterfront
Klassieker onder de klassiekers. De onvergetelijke rol van Marlon Brando was bijna naar Frank Sinatra gegaan.
Gebaseerd op ware gebeurtenissen en werd destijds gezien als een antwoord van Kazan aan de critici die hem verweten dat hij tijdens de verhoren in het kader van de heksenjacht op communisten in het Amerika van de vroege jaren vijftig was doorgeslagen. De studio's durfden hun handen niet aan de film te branden, bovendien zagen ze geen verdiensten in een film over ruige havenarbeiders. De onafhankelijk geproduceerde film werd echter een groot succes.
Aanloop van On The Waterfront
Elia Kazan regisseerde eerder ook "A Tree Grows in Brooklyn" (1945), "Gentleman's Agreement" (1947), "The Sea of Grass" (1947), "Panic in the Streets" (1950), A Streetcar named Desire (1951) en Viva Zapata! (1952)
BioscoopAgenda van On The Waterfront

On The Waterfront in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je On The Waterfront zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 3 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Marlon Brando als havenarbeider neemt het in zijn eentje op tegen de corrupte vakbonden. Klassieker onder de klassiekers.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen