compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Marlon Brando

Marlon Brando

Marlon Brando: films, nieuws

 

Biografie van Marlon Brando

Marlon Brando in Apocalypse Now
Marlon Brando in Apocalypse Now
Marlon Brando wordt wereldwijd gezien als de grootste filmacteur aller tijden. Zijn enige rivaal was de meer op theater gerichte Laurence Olivier.

Brando begon met acteren terwijl hij nog op de middelbare school zat. Hij had het acteren zichzelf aangeleerd door zijn jeugd. Zijn moeder was alcoholiste en hij moest haar als enig overgebleven kind verzorgen en opvrolijken. Hij studeerde een jaar method acting aan de Dramatic Workshop van The New School. Method acting is een techniek van acteren waarbij de acteur zich zo volledig mogelijk probeert in te leven in het te vertolken personage. In 1944 maakte hij zijn Broadwaydebuut met 'I Remember Mama'. Zijn echte doorbraak bereikte hij in 1947 met A Streetcar named Desire van Tennessee Williams. In de jaren vijftig speelde hij in veel films die hem de reputatie gaven van een groot rebels talent, met veel kritiek op de Hollywoodse filmwereld.

In de jaren zestig had Brando moeite met het vinden van goede rollen en weigerde hij de samenwerking met veel regisseurs. In 1972 gaf regisseur Francis Ford Coppola hem de rol van Don Vito Corleone in The Godfather, een van de beste Amerikaanse films aller tijden. In hetzelfde jaar was hij te zien in Last Tango In Paris van Bernardo Bertolucci, ook een groot kassucces. Voor beide films kreeg hij een Oscar. In 1979 speelde hij vervolgens zijn legendarische rol in Apocalypse Now. Hij trok zich vervolgens een tijdje terug uit haat tegen de filmindustrie. In de jaren negentig speelde hij nog enkele parodieŽn op zijn eigen rol in The Godfather, waaronder in Don Juan DeMarco. Hij verscheen voor het laatst op het scherm in The Score in 2001.

Trivia over Marlon Brando

Marlon Brandy was politiek activist. Hij kwam op voor de minderheden in de VS, o.a. voor de indianen. Naar aanleiding van de manier waarop Hollywood indianen toonde in films weigerde Brando de Oscar voor zijn rol in The Godfather.

Brando is drie keer getrouwd geweest en had elf kinderen, waarvan drie geadopteerd en drie verwekt bij zijn huishoudster.

Brando overleed op 1 juli 2004 aan longproblemen. Hij leed ook aan zwaarlijvigheid, hartfalen, diabetes en leverkanker.

Marlon Brando In het nieuws

EYE's Badlands geeft blik op toekomst film

Vanaf 2 september 2021

4-8-2021 De filmindustrie verandert momenteel razendsnel en Eye Filmmuseum lanceert een nieuw platform als antwoord: <i>Badlands Ė Meet the New Generation of Filmmakers</i>. Aanstormend Nederlands filmtalent geeft een glimp van verhalen die verteld gaan worden en in welke vorm.

Bertolucci reageert op Last Tango In Paris controverse

Array

6-12-2016 De afgelopen dagen is er veel te doen geweest over de film Last Tango In Paris, een film uit 1972 van Bernardo Bertolucci. Bertolucci heeft nu zelf ook gereageerd.

Laatste filmnieuws

Marlon Brando Feiten

acteur, regisseur, stemacteur
Geboren 3-4-1924, overleden 1-7-2004
Marlon Brando wordt wereldwijd beschouwd als grootste filmacteur aller tijden. Hij brak door in 1947 met A Streetcar named Desire en staat bekend om zijn legendarische rollen in The Godfather en Apocalypse Now.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

63 films in Eindhoven deze week

63 films in Eindhoven deze week63 films zijn te zien in Eindhoven deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl