compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 34 22-8 t/m 28-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Bertolucci reageert op Last Tango In Paris controverse

Bertolucci reageert op Last Tango In Paris controverse

6-12-2016 De afgelopen dagen is er veel te doen geweest over de film Last Tango In Paris, een film uit 1972 van Bernardo Bertolucci. Bertolucci heeft nu zelf ook gereageerd.

Delen op facebook
Bertolucci reageert op Last Tango In Paris controverse

Bertolucci reageert op Last Tango In Paris controverse

Wat is er precies aan de hand? In de film Last Tango In Paris zit een scene waarin de toen 19-jarige Maria Schneider anaal wordt verkracht door Marlon Brando die daarbij een pak boter gebruikt als glijmiddel. Schneider heeft in haar latere leven aangegeven dat ze niet wist dat de scene ging plaats vinden. Hoewel de seks was gesimuleerd voelde ze zich echt aangerand.

In 2013 was Bertolucci te gast bij College Tour en daar werd hem gevraagd naar Schneider. Daar zei hij dat Schneider wel wist van de scène maar niet op de hoogte was van de boter. Hij stelde dat hij een echte reactie bij Schneider wilde uitlokken. Dit fragment heeft dit weekend zijn weg gevonden op het internet waarbij er nu geschokt wordt op gereageerd vanuit Hollywood. Onder andere Chris Evans en Jessica Chastain laten weten het afschuwelijk te vinden.

Bertolucci heeft nu nogmaals gereageerd op de scène en de uitspraken van hemzelf en Maria Schneider. Hij stelt nogmaals dat Maria Schneider wel op de hoogte was van de verkrachtingsscène maar dat ze niet wist van de boter.

Het jammere is dat Maria Schneider nu niet meer kan reageren. Ze overleed in 2011 aan de gevolgen van kanker. Wat ook opvallend in deze zaak is dat de tijdlijn: Schneider deed haar uitspraken over Last Tango In Paris al in 2007 en dit bleef zonder gevolgen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.