compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 21 23-5 t/m 29-5
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 17: nu in de bioscoop

Speelweek 17: nu in de bioscoop

We hebben een hele mooie speelweek voor ons deze week! Er komen negen nieuwe films uit en er zit heel veel moois tussen. De film van de week is Avengers: Age of Ultron.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

In Avengers: Age of Ultron ontwikkelt Tony Stark (Robert Downey Jr.) een AI-programma dat the Avengers moet helpen de aarde te beschermen. Maar deze kunstmatige intelligentie, genaamd Ultron, is iets té slim en trekt al snel zijn eigen conclusies. Dus moeten de Avengers de handen weer ineen slaan om deze zelf gecreëerde vijand en zijn handlangers Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) en Quicksilver (Aaron Taylor-Johnson) te zien verslaan.

De complete cast uit The Avengers keert terug. Ook Joss Whedon zit wederom op de regiestoel.

Dan It Follows: De negentienjarige Jay (Maika Monroe) heeft een fijn en onbezorgd leven. Na een date blijkt ze echter achtervolgd te worden door een kwaadaardige entiteit die door middel van seks wordt overgedragen op een ander. Jay en haar vrienden moeten een manier vinden om aan het onbekende kwaad dat hen achtervolgt te ontsnappen.

Onze recensent kwam zeer enthousiast terug naar de redactie toen hij de film had gezien. Wil je zijn recensie lezen? Lees dan hier zijn recensie!

Ook erg mooi is Hungry Hearts: Een jong stel, gespeeld door Adam Driver en Alba Rohrwacher, krijgt een kind. Zij wil de baby beschermen van schadelijke invloeden en komt in een spiraal van paranoia terecht. Dit leidt tot ondervoeding van het kind. De vader moet zien zijn zoon te beschermen en zijn huwelijk te redden.

BiosAgenda hoofdredacteur Quirijn Foeken zag op het filmfestival van Stockholm de film Hungry Hearts, die vanaf 23 april in Nederland te zien is. url=http://www.biosagenda.nl/nieuws_-dijk-van-een-film-_5266.html]Hij schreef er dit volgende artikel over.[/url]

Leuk voor kinderen: Kidnep. Bo is een kind van rijke ouders en krijgt maar weinig aandacht. Als hij wordt ontvoerd krijgt hij een onverwachte band met zijn ontvoerder Fred. Van Fred leert hij hoe hij voor zichzelf moet opkomen.

Regisseur Diederik Ebbinge vond na het lezen van het script "Martin van Waardenburg" geknipt voor de rol van ontvoerder Fred. Later bleek dat scenariste Karen van Holst Pellekaan de acteur ook al in gedachten had tijdens het schrijven van het script.

Nog meer uit Nederland. Atlantic. De jonge visser Fettah leeft aan de kust van Marokko. Als hij het idee krijgt om naar Europa te gaan, waagt hij de gok en stapt hij op zijn surfplank. Hij wil de oversteek maken, maar zal daarvoor driehonderd kilometer op zijn surfplank moeten afleggen. Met gevaar voor eigen leven probeert hij het toch, maar hij zal wellicht de ultieme prijs moeten betalen.

Van Nederlands regisseur Jan-Willem van Ewijk, die tevens zelf ook surfer is.

Gitaristen opgelet: de biopic over Jimi Hendrix is uit. Jimi: All Is by My Side is een biopic over de vroege jaren (1966 t/m 1967) van de legendarische gitarist Jimi Hendrix. In deze jaren liet hij New York City achter zich beproefde zijn geluk in Londen. Hier nam zijn muzikale carrière een grote sprong en ontmoette hij zijn geliefde en muze Kathy Etchingham.

Next Goal Wins is een winnaar van de British Independent Film Award voor Beste Documentaire. Het voetbalteam van Amerikaans-Samoa wordt in 2001 genadeloos verslagen door Australië met 31-0. Deze recordnederlaag is iedereen bijgebleven en de voetballers komen maar niet uit het verliezersvak. Het team van Amerikaans-Samoa heeft sindsdien geen enkele wedstrijd gewonnen en staat steevast op de laatste plaats van de FIFA ranglijst. De Nederlandse coach Thomas Rongen moet hier verandering in brengen. Hij gaat de uitdaging aan om het team weer fit te krijgen en en het zootje ongeregeld tenminste één wedstrijd te laten winnen.

In O Apóstolo is crimineel Ramón (Carlos Blanco) net uit de gevangenis ontsnapt maar is niet van plan om zich gedeisd te houden. Voor hij gepakt werd, heeft hij namelijk een grote schat begraven in een klein bergdorpje en hij is vastbesloten zijn buit op te halen. Het dorp ligt precies op de route van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela dus verkleedt Ramón zich als pelgrim om niet op te vallen. Eenmaal aangekomen in het verlaten dorp lijkt echter niets meer wat het leek en is niemand van de dorpsouderen te vertrouwen.

Meer zin in een natuurdocu? Bears is een natuurdocumentaire over een berenfamilie. In de film is te zien hoe de jonge welpen belangrijke levenslessen leren. Een heel jaar lang zien we hoe de beren overleven in hun habitat in Alaska.In de Amerikaanse versie van deze film wordt de voice-over in de film verzorgd door John C. Reilly. In de Nederlandse versie door Thomas Acda.

When Marnie Was There is de film waar we deze keer mee afsluiten. Een jong meisje genaamd Anna, moet voor gezondheidsredenen naar het platteland. Ze valt een beetje buiten de boot en voelt zich behoorlijk eenzaam. Dan ontmoet ze een meisje met lange golvende lokken genaamd Marnie. De twee ontwikkelen een innige vriendschap. Naarmate hun vriendschap dieper wordt, lijkt het erop dat twee meer met elkaar gemeen hebben dan ze dachten.

Dit is voorlopig laatste animatiefilm van de Japanse animatiestudio Studio Ghibli. Dit komt doordat regisseur Hayao Miyazaki met pensioen gaat en het filmdepartment van de studio een hiaat neemt.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.