compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 31 4-8 t/m 10-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 33: nieuw in de bios!

Speelweek 33: nieuw in de bios!

Films met een haai, een goochelaar, wapenhandelaren, premiejagers en een weduwe: dat is deze week in een notendop. De film van de week is The Shallows.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Nancy in The Shallows is een professionele surfer die wordt aangevallen door een haai. Ze weet te ontkomen maar daardoor komt ze wel vast te zitten op een rots. Ze moet het vasteland zien te bereiken zonder dat ze opnieuw wordt aangevallen door de witte haai.

Blake Lively heeft in een interview gezegd dat haar man Ryan Reynolds haar inspireerde om deze film te doen. Reynolds zat namelijk in Buried, waar hij de hele film in een doodskist zit.

Julieta is de nieuwste film van Pedro Almodóvar, bekend van films als Volver en La piel que habito.

De Madrileense Julieta heeft net haar man verloren. Haar achttienjarige dochter Antía is zonder opgaaf van reden vertrokken. Julieta doet er alles aan om haar te vinden maar ze komt erachter dat ze maar weinig weet over haar dochter.

Deze film is gebaseerd op drie korte verhalen uit het boek Runaway van Alice Munro.

In Les premiers les derniers zijn twee premiejagers op jacht naar een mobiele telefoon vol gevoelige informatie. Ze komen Eshter en Willy op het spoor, een stel dat op de vlucht voor de Apocalyps. De vier belanden in een verlaten stadje.

De film is geschreven en geregisseerd door Bouli Lanners, die ook de hoofdrol speelt. Lanners was ook te zien in Je suis mort mais j'ai des amis.

Dan War Dogs. Twee wapenhandelaren krijgen van de Amerikaanse overheid 300 miljoen dollar om in Afghanistan bondgenoten te bewapenen. Algauw komen ze zowel in Afghanistan als in Amerika in de problemen.

We sluiten af met Una noche sin luna. In dit Uruguayaanse drieluik volgen we drie mensen in een nacht waar de stroom voortdurend uitvalt. Er is Cesar die een avond met zijn dochter doorbrengt, goochelaar Antonio die zijn konijn kwijtraakt en muzikant Molgota, die voor even de gevangenis mag verlaten om op te treden op een feest.

Uruguay zond deze film in ter nominatie voor de Oscar voor beste niet-Engelstalige film.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.