compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 22 28-5 t/m 3-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 37: nieuw in de bios!

Speelweek 37: nieuw in de bios!

Het is bloedjeheet vandaag. Vergeet niet dat de meeste bioscopen airco hebben! Er komen deze week zeven nieuwe films uit en de film van de week is Bridget Jones's Baby.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Bridget Jones is inmiddels veertig en weer single. Als ze de Amerikaan Jack ontmoet zet die haar leven op de kop. En dan blijkt ze ook nog eens onverwachts zwanger! Maar wie is nu de vader?

De vorige film, Bridget Jones: The Edge of Reason stamt alweer uit 2004. Ditmaal is de film niet gebaseerd op een boek van Helen Fielding maar op haar columns.

De film is ook te zien tijdens diverse Ladies Nights in het hele land.

Lo and Behold, Reveries of the Connected World is een nieuwe documentaire van Werner Herzog. Het internet heeft de mensheid anno nu meer met elkaar verbonden dan ooit mogelijk werd gehouden. Maar hoe fragiel is dit netwerk? En wat heeft de toekomst nog meer voor ons in petto?

Lees ook de recensie van deze film!

Dan Blair Witch, een film waarvan we het bestaan maar net kennen. Een groep studenten trekt een bos in met camera's. De zus van James raakte jaren geleden van vermist in hetzelfde bos en ze willen weten wat er is gebeurt. Al snel lijkt dat ze niet alleen zijn in het bos.

Dit is een vervolg op The Blair Witch Project, een film uit 1999 dat beroemd werd om zijn gebruik van internet als marketingtool.

Liefhebbers van series als Narcos moeten naar The Infiltrator. Agent Robert Mazur weet onder een alias te infiltreren in de witwaspraktijken van de beruchte drugsbaas Pablo Escobar. Hij groeit in de organisatie en komt erachter dat een grote bank meewerkt aan het witwassen. Samen met zijn collega die zich voordoet als zijn verloofde probeert hij de organisatie neer te halen.

Hoofdrolspeler Bryan Cranston was eerder te zien in Drive en werd onsterfelijk als Walter White in Breaking Bad.

Armando in Desde allá is een man van middelbare leeftijd die van tijd tot tijd jonge jongens mee naar huis neemt. Zij kleden zich uit terwijl Armando er naar kijkt en hen betaald. Op een dag neemt hij Elder mee, en hij wordt een vaste bezoeker. Op den duur ontstaat er een vreemde intimiteit tussen de twee.

Deze film won op het filmfestival van Venetië de Gouden Leeuw, de prijs uit de hoofdcompetitie.

Je kan ook naar Ma ma, door en met Penélope Cruz. Magda, gespeeld door Penelope Cruz komt erachter dat ze ongeneeslijk ziek is. Ze probeert zoveel mogelijk van haar laatste maanden te genieten met haar familie en vrienden. Dan blijkt dat ze zwanger is: Magda hoopt dat ze hierdoor aan haar lot kan ontkomen.

We sluiten af met de rerelease van een echte klassieker: Chinatown. Los Angeles, 1930. In dit complexe en broeierige verhaal komt een detective terecht in een wereld van intrige, corruptie en grondspeculatie nadat hij wordt ingehuurd door de Evelyn Mulwray.

Deze film won een Oscar voor het beste script (1975) en vele andere prijzen. Regisseur Roman Polanski maakte ook o.a. Repulsion (1965), Cul-de-Sac (1966), Le Locataire (1976), Frantic (1988) en Bitter Moon (1992).

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.