compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 44 29-10 t/m 4-11
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 40: nieuw in de bios!

Speelweek 40: nieuw in de bios!

Er komen deze week maar liefst negen nieuwe films uit. Het is weer een mixed bag van allerlei stijlen! De film van de week is Pete's Dragon.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

In Pete's Dragon, of "Peter en de Draak" vindt Grace een jongen genaamd Peter in het bos. Hij woont daar al zes jaar. Hoe hij dat overleefd heeft? Met hulp van Elliot, een enorme groene draak die onzichtbaar kan worden. Als de dorpelingen achter het bestaan van Elliot komen krijgt Elliot een jager achter zich aan.

Dit is een remake van de gelijknamige film uit 1971. Die film kent wel een iets ander plot en heeft ook liedjes.

Dan The Girl on the Train. Rachel moet nog wennen aan haar leven na haar scheiding. Elke dag reist ze met de trein naar haar werk en ziet ze het in haar ogen perfecte stel. Op een dag ziet ze echter iets vreselijks en leert ze dat de vrouw van het stel wordt vermist.

Deze film is gebaseerd op debuutthriller van Paula Hawkins, in Nederland uitgegeven onder de titel Het meisje in de trein.

Leuk voor kinderen is MeesterSpion. Tim verhuist van de stad naar een dorp en kan maar moeilijk aarden. Dan komt hij Simon tegen, een spion die in 1973 is ingevroren en nu ontwaakt. Samen gaan ze een avontuur aan wat hen diep in de Geheime Dienst brengt.

De makers van deze film maakte eerder Mees Kees en Dummie de Mummie.

Bijzonder is ook La danseuse. Loïe Fuller was een danseres en een pionier op het gebied van moderne dans en theaterlicht. Deze film vertelt haar verhaal en haar moeizame relatie met haar protegé en rivaal Isadora Duncan.

Het werk van Loïe Fuller heeft veel invloed gehad op de technieken van de vroege filmmakers.

Dan Fuocoammare. Samuele is een 12-jarige jongen die doet wat elke 12-jarige leuk vindt: rondhangen, op rotsen klimmen en zich amuseren. Hij woont op Lampadusa en ziet daar elke dag hoe mensen Europa proberen binnen te komen, ieder met hun eigen verhaal.

Deze documentaire won de Gouden Beer op het filmfestival van Berlijn. De film won daar nog drie andere prijzen. Lees ook de recensie!

In Fukushima, mon amour bevindt een jonge Duitse vrouw zich in Fukushima als daar de aardbeving van 2011 plaatsvindt. In de naschok daarvan ontwikkelt ze een bijzondere band met een oude Japanse vrouw. Deze titel verwijst naar Hiroshima mon amour, wat ging over het Japan na de atoombom op Hiroshima.

Fans van Britpop moeten naar "Oasis: Supersonic', een documentaire over Oasis, een van de succesvolste Britse bands ooit. De band is bekend van albums als Definitely Maybe en (What’s the Story) Morning Glory? Maar Oasis is ook berucht om de ruzies tussen broers Liam en Noel Gallagher. In deze documentaire wordt er aandacht aan de gehele loopbaan van de band.

We sluiten af met "The Wailing": een dorp in Korea wordt opgeschrikt door een mysterieuze moord op verschillende leden van een familie. De politie vermoedt dat de moorden het gevolg zijn van een collectieve paddenstoelenverslaving. De dorpsbewoners geven echter een Japanner de schuld.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.