compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 30 29-7 t/m 4-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 45: deze week in première

Speelweek 45: deze week in première

Morgen is het weer tijd voor nieuwe films in de Nederlandse bioscopen. Met vijf films deze week is er toch veel variatie. De film van de week is: Het Diner.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Twee echtparen gaan op een avond uit eten in een restaurant. Ze praten languit over van alles. Ze vermijden echter waar ze het over moeten hebben: hun kinderen. Zij hebben namelijk iets verschrikkelijks op hun geweten.

Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Herman Koch, waarmee hij definitief doorbrak als schrijver. Zie ook interview met de cast van de film!.

De liefhebbers van horror kunnen genieten van Carrie. Carrie groeit op bij haar overreligieuze moeder en heeft geen vrienden. Als ze tijdens het schoolbal genadeloos wordt vernederd komt ze erachter dat ze bovennatuurlijke krachten heeft. Haar omgeving moet het snel ontgelden.

Deze film is een remake van Carrie (1976). Chloe Moretz brak door als Hit Girl in de film Kick-Ass.

In Blackfish draait het om orka Tilikum. Hij woont in SeaWorld in Florida. Hij is berucht door het doden van drie mensen, waarvan twee walvistrainers. In de documentaire komen onderwerpen aan bod als natuur en gevangenschap van dieren.

We gaan naar Italië voor La grande bellezza. Jep Gambardella schreef ooit een succesvolle roman en staat sindsdien bekend als een echte womanizer. Na al die jaren mengt hij zich nog elke avond in het nachtleven van Rome. Als hij 65 jaar is geworden wil hij zich weer gaan toeleggen op schrijven en gaat op zoek naar de schoonheid van het leven.

Deze film werd genomineerd voor een Gouden Palm tijdens het filmfestival van Cannes.

Architectuur staat centraal in The Human Scale. De Deense architect Jan Gehl heeft veertig jaar lang menselijk gedrag in steden bestudeerd. Op dit moment woont 50% van de wereldbevolking in een grote stad, volgens Gehl zal dit aantal in 2050 opgelopen zijn tot 80%. Volgens hem kunnen we steden zó bouwen, dat ze mensen met elkaar verbinden.

Jan Gehl maakte eerder Urbanized, deze documenaire gaat ook over het ontwerpen van steden.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.