compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 31 30-7 t/m 5-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > We Want Shorts: Next Floor
Short of the Week

We Want Shorts: Next Floor

Voordat regisseur Denis Villeneuve met de heerlijke speelfilms Incendies (2010) en Prisoners (2013) op de proppen kwam, maakte hij in 2008 deze interessante short. In deze korte film wordt de gulzige aard van de westerse wereld neergezet. Er zijn heel veel theorieën over wat zijn uiteindelijke boodschap was van dit verhaal, maar er kan geen twijfel over bestaan dat het licht shockerend overkomt.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Next Floor is een vreemde, maar zeer effectieve short over een groep groteske mensen die zwaar overdreven aan het eten zijn. Zodra de groep een bepaalde hoeveelheid naar binnen gewerkt heeft, zakken ze met tafel en al door de vloer. De bedienden verplaatsen zich naar de etage eronder en het opmerkelijke schouwspel herhaalt zich.

Dit lijkt een heel simpel en saai plot voor een film van 11 minuten, maar niets is minder waar. Het is een zeer goed gemaakte, intelligente film die prachtige cinematografie bevat. De beelden zijn nogal smerig en voor vegetariërs waarschijnlijk een hel om naar te kijken. Wat de beelden zo effectief maakt is de cameravoering en de editing. Hierdoor is het net alsof je zelf ook aan de tafel zit en dat je het voedsel kunt zien en ruiken. Villeneuve heeft een korte film neergezet die zowel grappig als verontrustend is. Next Floor is de winnaar van bijna 60 internationale prijzen.

We Want Cinema selecteert wekelijks speciaal voor jou een short die je doet gruwen, lachen of huilen. Geniet ervan!

Wat doet We Want Cinema nog meer? Het platform geeft je de mogelijkheid originele events met een ultieme bioscoopbeleving te organiseren, waarbij jij de regie hebt over het grote doek. Draai een nieuwe of oude film, een documentaire of een short. Heb je zelf een film gemaakt? Regel een première in een van de aangesloten bioscopen.


Links:
  1. We Want Cinema
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.