compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 15 11-4 t/m 17-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Mike Tyson

Mike Tyson

Mike Tyson: films, nieuws

 

Biografie van Mike Tyson

Michael Gerard 'Iron Mike' Tyson vergaard eind jaren '80 beroemdheid door het behalen van het kampioenschap zwaargewicht boksen. Twee jaar lang is hij de onbetwiste kampioen, tot hij verslagen wordt door Buster Douglas in 1990.

De nederlaag betekent ook het verval voor Tyson, die in 1992 veroordeeld wordt voor verkrachting en een driejarige gevangenisstraf moet uitzitten. Na zijn vrijlating probeert hij terug te keren als professioneel bokser. Dit lukt gedeeltelijk, maar hij verliest uiteindelijk van Evander Holyfield. Een rematch tussen de twee eindigt in diskwalificatie van Tyson als deze zijn tanden zet in het oor van zijn tegenstander.

De laatste keer dat Tyson voor de titel vecht is in 2002 als hij het opneemt tegen Lennox Lewis. Hij verliest het gevecht als hij knock-out geslagen wordt.

Het jaar daarop wordt de bokser failliet verklaard. Het fortuin dat Tyson tijdens zijn hoogtijdagen heeft opgebouwd, is ruim overtroffen door de kosten van zijn excentrieke levensstijl. In 2005 besluit hij definitief te stoppen met professioneel boksen.

In 2008 maakt James Toback een documentaire getiteld Tyson over het leven van de voormalig kampioen.

Trailer met Mike Tyson

Asphalt City trailer

Mike Tyson In het nieuws

Mike Tyson speelt rol in Scary Movie 5

1-10-2012 De opnames van Scary Movie 5 zijn momenteel in volle gang. Nu is bekend geworden dat Mike Tyson in de film gaat spelen. Eerder zagen we de ex-bokser in The Hangover.

Sony verkrijgt rechten documentaire Tyson

Bokser aanwezig op filmfestival Cannes

23-5-2008 Cannes en Tyson lijken niet direct een goede combinatie. Toch was de voormalig kampioen zwaargewicht boksen aanwezig op het prestigieuze filmfestival ter promotie van de documentaire Tyson. Sony Pictures Classics heeft de rechten zo goed als binnen.

Laatste filmnieuws

Mike Tyson Feiten

acteur, producent
Geboren 30-6-1966
Mike Tyson wordt bekend als kampioen zwaargewicht boksen. Hij verliest de titel in 1990, waarna zijn leven in verval raakt.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

70 films in Groningen deze week

70 films in Groningen deze weekDe laatste filmvertoning in Groningen is vanavond om 22:00 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl