compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 31 30-7 t/m 5-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Viggo Waas

Viggo Waas

Viggo Waas: films

 

Biografie van Viggo Waas

Viggo Waas in Richting west
Viggo Waas in Richting west
Viggo Waas is cabaretier, acteur, televisieprogrammamaker en schrijver.

Waas ging naar de Academie voor Lichamelijke Opvoeding, waar hij "Joep van Deudekom" en Peter Heerschop ontmoette; met zijn drietjes richtten zij de cabaretgroep NUHR op. Waas is bij het grote publiek vooral bekend dankzij het VARA-programma Kopspijkers, waar hij onder andere vaak Johan Cruijff imiteert.

Waas speelde onder andere in de televisieseries Spangen, Rozengeur & Wodkalime en Baantjer. Daarnaast verscheen Waas in de speelfilm "Lef" en in de korte films "De Sluikrups" en Het Rijexamen. Hij was ook te zien in Dit was het nieuws, TV7 en Vrienden van Van Swieten. En tourde Waas met de voorstelling van NUHR langs de theaters.

In 2007 verscheen Waas in Alles is liefde. Voor deze film werkte hij in de eerste plaats samen met Michiel Romeyn van Jiskefet en Lies Visschedijk. Daarnaast spelen acteurs als Paul de Leeuw, Valerio Zeno, Carice van Houten en Chantal Janzen in Alle is liefde.

Nu toert Waas langs de theaters als zanger. Ondersteund door een topband. Zijn voornamelijk zelf geschreven teksten zijn op muziek gezet door Paul de Munnik, Maarten van Roozendaal, David Middelhof, Pascal Jacobsen en Joep van Deudekom.

Trivia over Viggo Waas

Voor het programma Over de top ontving NUHR in 2004 de Poelifinario, de hoogst mogelijke Nederlandse cabaretonderscheiding.
Laatste filmnieuws

Viggo Waas Feiten

acteur
Geboren 18-4-1962
Viggo Waas is cabaretier, acteur, televisieprogrammamaker en schrijver. Hij zit in het cabarettrio NUHR en verscheen in vele tv-series, tv-programma's en in een aantal films waaronder Alles is liefde.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

71 films in Maastricht deze week

71 films in Maastricht deze weekVandaag wordt er in Maastricht maar liefst 53 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl