compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 19-9 t/m 25-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Karen Allen

Karen Allen

Karen Allen: films

 
Biografie van Karen Allen
Karen Allen bracht haar vroege jeugd door al reizende door de Verenigde Staten met haar moeder. Ze behaalde haar diploma en begon op haar 17e een opleiding kunst en ontwerpen. Ze wisselde nog een keer van universiteit en reisde door Zuid-Amerika voordat ze terugkeerde naar New York waar ze zich bij een theatergezelschap voegde.

In 1978 maakte ze haar filmdebuut in Animal House. Hiermee trok ze de aandacht van de filmwereld in Hollywood en kreeg ze de kans om in de eerste Indiana Jones film Raiders of the Lost Ark (1981) naast Harrison Ford te spelen. Dit zou haar grote doorbraak worden.

In de periode na Indiana Jones was Allen in een grote hoeveelheid films te zien waarvan Malcolm X (1992) en The Perfect Storm (2000) de bekendste zijn. In de tweede en derde Indiana Jones films ontbrak Karen Allen, maar in 2008 maakt ze haar rentree in Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull. Hier speelt ze naast supersterren als Cate Blanchett, Shia LaBeouf en ook haar tegenspeelster Harrison Ford uit het eerste deel is opnieuw van de partij.
Trivia over Karen Allen
Heeft twee zussen.

Heeft een eigen kledinglabel en ontwerpt zelf kleding.
Laatste filmnieuws
Karen Allen Feiten
Karen Allen in Indiana Jones and the Kingdom of the Cristal Skull© (c) 2008 Paramount Pictures
acteur
Geboren 5-10-1951
Karen Allen dankt haar bekendheid vooral aan haar rol in twee Indiana Jones films. Ze is echter al jarenlang actief in de theater- en filmwereld en speelde onder andere in Malcolm X (1992) en The Perfect Storm (2000).
BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+
55 films in Maastricht deze week
55 films in Maastricht deze weekVandaag wordt er in Maastricht maar liefst 85 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl