compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 24-11 t/m 30-11
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Hilde Van Mieghem

Hilde Van Mieghem

Hilde Van Mieghem: films, nieuws

 

Biografie van Hilde Van Mieghem

Hilde van Mieghem is vooral bekend als actrice. Ze is in Vlaamse, Nederlandse, Franse en Duitse films en tv-series te zien. Daarnaast is ze ook scriptschrijver en regisseert ze. Hilde heeft de films De Kus en De suikerpot geregisseerd, geschreven en geproduceerd.

Hilde van Mieghem is geboren in Antwerpen. In 1981 is ze afgestudeerd aan de Studio Herman Teirlinck. Haar acteerdebuut was in hetzelfde jaar in de film Vrijdag. Vanaf 1997 is ze ook producent en regisseur. Ze heeft onder andere de film Smoorverliefd, die dit jaar is uitgekomen, geregisseerd.

Trivia over Hilde Van Mieghem

Hilde heeft een dochter, actrice Marie Vinck. Ze hebben zes films met elkaar gespeeld. Vaak spelen ze moeder en dochter of de oudere en jongere versie van een karakter.
n 2006 werd ze genomineerd voor de Vlaamse Cultuurprijs voor Film.

Hilde Van Mieghem In het nieuws

Speelweek 37: deze week in première

11-9-2013 Morgen is het weer donderdag en dat betekent dat er weer nieuwe films aankomen! Deze keer doen we het rustig aan met vier nieuwe films. De film van de week is Smoorverliefd.

'Vlamingen houden meer van sprookjes'

Filmsetbezoek 'Smoorverliefd

11-9-2013 In januari waren we op bezoek op de set van Smoorverliefd, een remake van een Belgische film met dezelfde naam. De regisseur is wederom Hilde Van Mieghem.

Laatste filmnieuws

Hilde Van Mieghem Feiten

acteur, producent, regisseur, scenarioschrijver
Geboren 14-4-1958
Hilde van Mieghem is geboren in Antwerpen en maakte in 1981 haar acteerdebuut. Ze is vooral bekend als actrice, maar ook als de regisseur van Smoorverliefd.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

67 films in Eindhoven deze week

67 films in Eindhoven deze week67 films zijn te zien in Eindhoven deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl