compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 19 13-5 t/m 19-5
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Seu Jorge

Seu Jorge

Seu Jorge: films

 

Biografie van Seu Jorge

Seu Jorge was in de jaren ‘90 bekend als zanger van de groep Farofa Carioca, groovy pop samba die al snel populair werd in Rio. Later koos hij voor een solocarrière en hij zijn debuut album 'Samba Esporte Fino' werd geproduceerd door Mario Caldato (Beastie Boys). Het album werd het album van het jaar 1999 in Brazilië.

Echt bekend werd Seu Jorge echter door zijn rol in de met prijzen overladen film Cidade de Deus (City of God). Daarna schitterde hij nog in The Life Aquatic with Steve Zissou van Wes Anderson, waarvoor hij een groot deel van de soundtrack voor zijn rekening nam.

Seu Jorge groeide op in een favela in Belford Roxo (Rio de Janeiro). Hij leefde op straat, leerde zichzelf gitaar spelen en werd gelukkig opgepikt door een theatergroep. Zijn acteertalent hielp hem om aan zijn verleden te ontsnappen.
Laatste filmnieuws

Seu Jorge Feiten

acteur
Geboren 8-7-1970
Seu Jorge was in de jaren ‘90 vooral bekend als zanger van de groep Farofa Carioca. Echt bekend werd Seu Jorge echter door zijn rol in de met prijzen overladen film Cidade de Deus (City of God).

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+