compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 21 23-5 t/m 29-5
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Herman Brood

Herman Brood

Herman Brood: films, nieuws

 

Biografie van Herman Brood

Herman Brood in Unknown Brood
Herman Brood in Unknown Brood
Herman Brood werd in 1946 geboren te Zwolle. Hij studeerde kort aan de Arnhemse kunstacademie maar brak deze studie af en richtte zich op muziek maken als toetsenist in de band The Moans (later 'Moan'). Hiermee begint een turbulente carrière in de muziekwereld waarin hij vaak van formatie verwisselt.

In 1967 wordt hij pianist van de Drentse bluesband Cuby & The Blizzards. Op het moment dat duidelijk wordt dat Brood drugs gebruikt houdt de samenwerking met de band echter op. Na samenwerking met verschillende muzikanten begint hij eind jaren zeventig een solo-carrière waarin hij enkele albums uitbrengt en tot nationale ster uitgroeit.

Naast zijn muzikale werk, krijgt Herman Brood vanaf de jaren tachtig steeds meer bekendheid door zijn beeldende kunst. Hij blijft in de belangstelling staan door opvallende uitspraken in de media en als onverminderd harddrugs gebruiker.

Brood beëindigt zijn turbulente leven met een sprong van het dak van het Amsterdamse Hilton-hotel. Hij wordt door velen herinnerd als Nederlands enige echte rock 'n roll ster.

In 2006 werd de film Wild Romance over het leven van Herman Brood gemaakt, genoemd naar de begeleidingsband waarmee hij enkele succesvolle albums opnam.

Trivia over Herman Brood

Herman Brood speelde o.a. samen met Eddie Boyd, Van Morrison en John Mayall.

In Zwolle staat een standbeeld van Brood en bestaat er een fietsroute over hem.

Herman Brood In het nieuws

Still uit Unknown Brood (c) Amstelfilm

Interview Dennis Alink - Unknown Brood

'Herman wilde dit volgens mij'

1-12-2016 Vanaf deze week draait de documentaire Unknown Brood in de bioscopen nadat hij eerder op het IDFA was te zien. BiosAgenda.nl belde met regisseur Dennis Alink.

Laatste filmnieuws

Herman Brood Feiten

acteur, musicus
Geboren 5-11-1946, overleden 11-7-2001
Herman Brood begint als pianist aan een lange, succesvolle muzikale carrière. Daarnaast wordt hij beroemd met zijn beeldende kunst. Brood beëindigt zijn turbulente leven vol drank en drugs in 2001.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

61 films in Arnhem deze week

61 films in Arnhem deze week61 films zijn te zien in Arnhem deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl