compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 23 4-6 t/m 10-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Bastiaan Ragas

Bastiaan Ragas

Bastiaan Ragas: films, nieuws

 

Biografie van Bastiaan Ragas

Bastiaan Ragas begon al op zijn achtste met piano- en gitaarlessen, die hij gedurende tien jaar bleef volgen. Tijdens de middelbare school wist hij met zijn badje verschillende talentenjachten te winnen. Later trok Ragas met de groep Up With People door Europa, Amerika en Mexico. In 1990 schonk muziek alleen niet meer genoeg voldoening en besloot Bastiaan theater- en acteerlessen te nemen bij de Theater Vormings Klas in Amsterdam.

Via audities kwam hij vervolgens in 1992 terecht bij de boyband in wording Caught In The Act. Na een lange aanloop werd 'Caught In The Act' een van de meest succesvolle Nederlandse boybands ooit. Met Bastiaan als leadzanger nam de band in de periode 1992-1998 vier albums op. Ze scoorden zo'n vijftien hits in Nederland, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Australie en Azie.
In 2000, twee jaar na het uiteenvallen van de groep, bracht Bastiaan zijn eerste soloplaat Tomorrow Is Looking Good uit. In dit jaar trad hij op voor het Nederlandse Olympisch team tijdens de Olympische Spelen in Sydney.

Vanaf 2000 speelde Bastiaan de hoofdrol van Radames in de hitmusical Aïda. Voor zijn debuutrol ontvangt hij de Johnny Kraaijkamp Musical Award voor 'beste mannelijke hoofdrol'. In de daaropvolgende jaren speelt hij de rol van d'Artagnan in de musical '3 Musketiers', waarvoor hij genomineerd werd voor de Award voor beste mannelijke hoofdrol.

Ragas was als acteur te zien in een aflevering van All Stars, de Duitse serie Gute Zeiten, Schlechte Zeiten en de SBS6-serie Trauma 24/7, waarin hij een hoofdrol speelde. Hij sprak samen met zijn huidige partner Tooske Breugem de stemmen in voor de Nederlandstalige versie van de tekenfilm Sinbad: De Held van de Zeven Zeeën (2003). Eind 2004 was Ragas in de bioscoop te zien met een bijrol in de speelfilm Floris.

In het najaar van 2004 verscheen zijn tweede soloalbum. Het nummer Unbelievable, dat ook op het album staat, werd op singel uitgebracht en behaalde in juni 2004 de top 3 positie. Op 19 mei 2005 presenteerde hij zijn nieuwe album Outragas.

Eind 2005 trouwde Bastiaan met zijn grote liefde "Tooske Breugem". Op 12 februari 2007 werd hun dochtertje Leentje geboren. Op 31 augustus 2007 overleed Bastiaans oudere broer en acteur Roef Ragas aan een hartaanval. In november maakten Bastiaan en Tooske bekend een tweede kindje te verwachten. Dochter Fiene kwam op 28 mei 2008 ter wereld.

Sinds november 2007 is Bastiaan Ragas te zien als Tom in de nieuwe musical 'Route 66'.

Bastiaan Ragas In het nieuws

Première De Indiaan

Exclusieve foto van de cast van De Indiaan

12-8-2009 Zondagochtend was de première van De indiaan, de nieuwe Nederlandse film van Ineke Houtman. Onze fotograaf was aanwezig en maakte een exclusieve foto van de cast.

Laatste filmnieuws

Bastiaan Ragas Feiten

acteur, stemacteur
Geboren 30-6-1971
Alleskunner Bastiaan Ragas was onder meer te zien in Aïda, 3 musketiers, als leadzanger van Caught In The Act en op tv bij All Stars, Gute Zeiten, Schlechte Zeiten en Trauma 24/7.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

49 films in Amersfoort deze week

49 films in Amersfoort deze week49 films zijn te zien in Amersfoort deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl