compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 13 30-3 t/m 5-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Oprah Winfrey

Oprah Winfrey

Oprah Winfrey: films, nieuws

 

Biografie van Oprah Winfrey

Oprah, ook wel bekend als de 'koningin van de talkshow', is de meest invloedrijke vrouw op tv. Ze is miljardair en bezit haar eigen maatschappij, die naast haar talkshow, films, televisiedrama’s en video’s produceert.

Oprah wordt opgevoed door haar oma omdat haar ouders te jong zijn om voor haar te zorgen. De familie heeft geen geld, wat het leven niet makkelijk maakt. Ze heeft een moeilijke jeugd met seksueel misbruik en op haar veertiende raakt ze zwanger. De baby wordt te vroeg geboren en overlijdt.

Nadat ze bij haar strenge vader gaat wonen, gaat het beter. Hij zorgt ervoor dat Oprah haar school afmaakt. Hierdoor heeft Oprah al op haar 19e al een baan als nieuwslezeres in Nashville. In Baltimore maakt zij haar eerste talkshow 'People Are Talking'. Hier al blijkt een opmerkelijk talent.

In 1984 krijgt ze aangeboden om 'AM Chicago' te presenteren. Het is al snel het best bekeken programma uit de regio. De naam wordt veranderd in The Oprah Winfrey Show.

De show wordt steeds succesvoller. Nadat eerst in heel Amerika de show wordt uitgezonden, volgen nog 113 andere landen. Ook daar groeit Oprah uit tot een begrip.

Ook is Oprah als actrice te zien in onder andere de film The Color Purple, waarvoor zij een oscar nominatie ontving.

Sinds april 2000 geeft Oprah haar eigen tijdschrift O: the Oprah Magazine uit. Ook is ze een van de oprichters van het bedrijf Oxygen Media, dat zich met televisie en internet op vrouwen richt.

Trivia over Oprah Winfrey

Haar ouders wilden haar 'Orpah' noemen, naar de Moabitische vrouw in het Bijbelboek Ruth. Op haar geboortecertificaat worden de r en de p echter per abuis omgedraaid, waardoor ze officieel als Oprah te boek komt te staan.

Oprah Winfrey In het nieuws

Oprah Winfrey in A Wrinkle in Time (2018)

A Wrinkle in Time komt niet in de bios

Big budget-film gaat deze zomer recht naar DVD

20-3-2018 'A Wrinkle in Time' komt niet in de Nederlandse bioscopen. De fantasyfilm van regisseur Ava DuVernay, met onder andere Oprah Winfrey, viel tegen aan de Amerikaanse kassa's en kreeg bovendien slechte kritieken (4,2 op filmwebsite IMDB). Disney heeft daarom besloten de film deze zomer alleen digitaal en op DVD uit te brengen.

Oprah Winfrey

Kritiek op Oscar voor Oprah

4-8-2011 Afgelopen week werd bekend dat James Earl Jones, Dick Smith en Oprah Winfrey een ere-Oscar krijgen tijdens het zogenaamde Governors Awards Diner van de Academy. Het feit dat Oprah een award krijgt vinden veel mensen opmerkelijk. Dat meldt The Hollywood Reporter.

Laatste filmnieuws

Oprah Winfrey Feiten

acteur, producent, stemacteur
Geboren 29-1-1954
Oprah, ook wel bekend als de 'koningin van de talkshow', is de meest invloedrijke vrouw op tv. Ze is miljardair en bezit haar eigen maatschappij, die naast haar talkshow, films, televisiedrama’s en video’s produceert.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

73 films in Arnhem deze week

73 films in Arnhem deze weekVandaag wordt er in Arnhem maar liefst 75 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl