compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 16-1 t/m 22-1
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Ali B

Ali B

Ali B: films, nieuws

 

Biografie van Ali B

Ali B is een op straat geboren entertainer.

De jonge rapper van Marokkaanse afkomst groeide op in de straten van Amsterdam-Oost. Daar en toen al wist hij de gevoelens en gedachten van jongeren uit zijn buurt met rake raps en treffende grappen te vertolken.


Door zijn open persoonlijkheid en prettig directe taalgebruik is hij inmiddels uitgegroeid tot een van Nederlands bekendste en populairste rappers. Naast zijn vele optredens als rapper was hij ook een veel gevraagde spreker voor media die op zoek gingen naar een positief verhaal over Marokkaanse jongeren.

Hij is te gast geweest in TV- programma's variërend van Het Lagerhuis tot Live and Cooking. Vanaf 2003 bracht Ali B vier cd-singles uit, die veelvuldig als clip te zien waren op The Box. Het nummer 'Ik ben je zat' stond op nummer 2 in de singlecharts.

Zijn debuut album 'Ali B vertelt het leven van de straat' is inmiddels een van de best lopende hiphop albums in Nederland. Afgelopen twee jaar heeft Ali B op de meeste diverse gelegenheden opgetreden. Zo heeft hij in juni 2004 zes avonden in een uitverkochte Kuip een duet met Marco Borsato gezongen en trad hij op bij Lowlands.

Vanaf 18 april 2008 presenteert Ali B het nieuwe NPS televisie programma De Flat, een programma vanuit zijn huiskamer. Hier ontvangt hij tal van bekende en onbekende Nederlanders en bespreekt met hen de actualiteit van de week.

Ali B In het nieuws

Nora Gharib, Junes Lazaar, Said Boumazoughe, Matteo Simoni in Patser (c) 2017

Vervolg op succesvolle misdaadfilm Patser

9-4-2018 De film Patser krijgt een vervolg. Dat hebben de Vlaamse filmmakers Adil El Arbi en Bilall Fallah dit weekend bekend gemaakt tijdens de 'Ultimate Official Patser Party', waarmee ze vierden dat de mocro-mafia-film meer dan een half miljoen bezoekers heeft getrokken. In Nederland komt dit neer op ruim 100.000 bezoekers.

Ali B. in 'Patser'.

'Patser' trekt meer dan 100.000 bezoekers

Best bezochte Vlaamse productie ooit

18-2-2018 De Vlaams-Nederlandse film Patser heeft sinds 1 februari meer dan 100.000 bezoekers getrokken in Nederland. Daarmee is het de best bezochte Vlaamse productie in de Nederlandse bioscopen van de laatste 25 jaar, stelt distributeur Dutch Filmworks.

Nora Gharib, Junes Lazaar, Said Boumazoughe, Matteo Simoni in 'Patser'.

Patser ook populair in Nederland

2-2-2018 De Vlaamse film Patser blijkt populair op de eerste dag in de Nederlandse bioscopen. De gangsterfilm over een stel Marokkaans-Vlaamse jongeren die het hogerop zoeken trok ongeveer 10.000 bezoekers en was de best bezochte film in de bioscopen van Pathé, Vue en Kinepolis.

Laatste filmnieuws
Huidige prijsvraag

Ali B Feiten

stemacteur
Geboren 16-10-1981
Ali B is een op straat geboren entertainer. Door zijn open persoonlijkheid en prettig directe taalgebruik is hij inmiddels uitgegroeid tot een van Nederlands bekendste en populairste rappers.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

67 films in Groningen deze week

67 films in Groningen deze weekDe laatste filmvertoning in Groningen is vanavond om 22:00 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl