compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 43 22-10 t/m 28-10
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Farrah Fawcett

Farrah Fawcett

Farrah Fawcett: films, nieuws

 

Biografie van Farrah Fawcett

Farrah Fawcett was een Amerikaans actrice. Ze werd vooral bekend door haar rol als Jill Munroe in de televisieserie Charlie's Angels.

In de jaren '70 en '80 was Farrah een sekssymbool. Haar kapsel werd door miljoenen vrouwen gekopieerd en posters van Fawcett werden massaal verkocht.

Fawcett trouwde in 1973 met acteur Lee Majors (de man van zes miljoen), van wie ze in 1979 scheidde. In 1982 kreeg ze een relatie met Ryan O'Neal met wie ze zoon Redmond O'Neal heeft.

Na Charlies Angels volgden een aantal flops. In 1983 kreeg Fawcett lovende kritieken voor haar rol in het controversiële toneelstuk 'Extremities', waarin ze een vermeend verkrachtingsslachtoffer speelde. Later zou ze voor diezelfde rol in de fílmversie een Golden globe nominatie krijgen.

Het jaar daarop ontving ze voor de tv-film "The burning bed" haar eerste Emmy award nominatie. Haar portret van Diane Downs, in de miniserie 'Small Sacrifices', bezorgde haar in 1989 een tweede Emmy nominatie, en een zesde Globe nominatie.

In 2006 werd kanker geconstateerd bij Fawcett. Het ziekteproces werd door haar en haar vriendin Alana Stewart tot in de intiemste details als het uitvallen van haar haar en intieme darmonderzoeken, op film gezet.

Miljoenen Amerikanen volgden de lijdensweg van Fawcett in 'Farrah's Story'.

Op 25 juni 2009 overlijdt Fawcett op 62-jarige leeftijd in het St. John's Health Center in Santa Monica aan de gevolgen van kanker.

Ryan O'Neal liet vlak daarvoor nog weten dat hij met haar wilde trouwen als ze zich goed genoeg voelde om ‘ja’ te zeggen, maar dat moment is dus niet meer gekomen. O'Neil, was bij haar toen Fawcett in het ziekenhuis overleed.

Trivia over Farrah Fawcett

Farrah Fawcett poseerde twee keer in de Playboy. Zelfs de tweede naaktreportage die op haar vijftigste werd geschoten, bleek een enorm kassucces voor het blad.

Farrah Fawcett In het nieuws

Farrah Fawcett overleden

25-6-2009 De Amerikaanse actrice Farrah Fawcett is vandaag op 62-jarige leeftijd overleden aan darmkanker. Fawcett was vooral bekend van de televisie serie 'Charlie's Angels'. Ze was een sekssymbool in de jaren zeventig.

Laatste filmnieuws

Farrah Fawcett Feiten

acteur
Geboren 2-2-1947, overleden 25-6-2009
Farrah Fawcett was een Amerikaans actrice. Ze werd vooral bekend door haar rol als Jill Munroe in de televisieserie Charlie's Angels.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

77 films in Den Haag deze week

77 films in Den Haag deze weekDe laatste filmvertoning in Den Haag is vanavond om 22:00 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl