compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 21-11 t/m 27-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Céline Purcell

Céline Purcell

Céline Purcell: films, nieuws

 
Biografie van Céline Purcell
Céline Purcell
© (c) www.musicalsite.be
Céline besloot eind jaren negentig om haar rechtenstudie aan de Universiteit Leiden achter zich te laten om workshops bij Frank Sanders, Mara Otten en Jonna Coolen te gaan volgen. Hierna volgde ze zanglessen bij James Hutchinson.

Al vanaf zeer jonge leeftijd was ze te zien in diverse amateur-musicalproducties, waaronder: 'Oliver', 'Scrooge', 'Anatevka', 'The Wiz' en 'Joseph en Evita'. Haar professionele carrière begon ze bij Joop van den Ende Theaterproducties. In de musical 'Miss Saïgon' was Céline de understudy voor de rol van Ellen (1999). Daarna volgden rollen in musicals als 'Elisabeth' (1999-2001), 'Titanic' en 'The Sound Of Music'.

Céline Purcell verleende verder medewerking aan de 'Musical Award Gala’s' en nam deel aan het Nationaal Songfestival. Verder is Célines stem te horen in verschillende tekenfilms. In 2004 won ze de 'Nashuatec Musical Award' en de 'Cubus Award', beide in de categorie aanstormend talent.

In 2004-2005 was Purcell te zien als Sophie in de populaire musical 'Mamma Mia!' Hierna werd Céline de understudy van Chantal Janzen in 'Beauty and the beast'. In het seizoen 2006-2007 speelt Céline de rol van Eliza Doolittle in de musical 'My fair lady'. Ze won hiervoor de John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol in een Grote Musical.

Vanaf april 2008 speelt ze de rol van Eponine in een nieuwe Nederlandstalige versie van de wereldberoemde musical 'Les Miserables'.
Trivia over Céline Purcell
De Dirigent trailer
Céline Purcell heeft een relatie met musicalster Oren Schrijver (Mamma Mia!, Hair).
Céline Purcell In het nieuws

Colin Firth bij première Mamma Mia

Romantische komedie 17 juli in de Nederlandse bioscopen

3-7-2008 Woensdag ging de op de gelijknamige musical gebaseerde romantische komedie Mamma Mia! in première in Pathé Tuschinski. Hoofdrolspeler Colin Firth en zijn vrouw Livia Giuggioli woonden de feestelijke start van de film bij.

Laatste filmnieuws
Céline Purcell Feiten
acteur
Geboren 14-3-1980
Musical Awardwinnares Céline Purcell speelde o.a. in 'Miss Saïgon', 'Elisabeth', 'Titanic', 'The Sound Of Music' en 'Mamma Mia!'. Vanaf april 2008 speelt zij in 'Les Miserables'.
BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+
62 films in Tilburg deze week
62 films in Tilburg deze weekVandaag wordt er in Tilburg maar liefst 85 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl