compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 26 30-6 t/m 6-7
Film van de week!
MENU

De Dirigent

****0
Waardering: 4/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldAudiodescriptie beschikbaar

Pitch van De Dirigent

Delen op facebook
De Dirigent
Nederlandse première: 25-10-2018
Nederland, 2018, 137 min,

VS, 1926. De Nederlandse 24 jarige Antonia Brico is geëmigreerd naar de VS en droomt ervan om dirigent te worden. Ze wordt niet serieus genomen en moet via een enorm omweg toch proberen haar droom te verwezenlijken.

Bekijk bij:

meJanevideolandDisney+

De Dirigent trailer en bijzonderheden

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Antonia Brico, die de eerste vrouwelijke dirigent ter wereld werd die succesvol grote symfonie orkesten dirigeerde.

Trailer van De DirigentBekijk de trailer en de beste filmstills van de film De Dirigenthttps://i1.ytimg.com/vi/ALbAANgL7gE/hqdefault.jpg2018-06-26
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Dit is het speelfilmdebuut van Christanne de Bruijn, die eerder vooral te zien was in gastrollen in tv-series.
Regisseur Maria Peters heeft eerder successen geboekt met periodefilms als Sonny Boy (2011) en films met speelfimdebutanten als de jeugdfilm "
Afblijven" (2006).

De Dirigent - Bioscopen, Tijden & Tickets

De Dirigent in de bioscoop

Wil je De Dirigent zien? Koop of huur de film hier:


meJane videoland Disney+

We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Waargebeurd verhaal over de Nederlandse Antonia Brico die zich als eerste vrouw de bekrompen dirigentenwereld in knokt.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Amerika 1926: De Nederlandse 24 jarige Antonia Brico (Christanne de Bruijn) is als kind met haar ouders (Annet Malherbe en Raymond Thiry) geëmigreerd naar Amerika. Ze droomt ervan om dirigent te worden, maar die ambitie wordt door niemand serieus genomen. Haar pianoleraar adviseert haar om geen toelating te doen voor het conservatorium. Omdat ze weinig meer te verliezen heeft, keert ze terug naar haar geboorteland waar ze de beroemde dirigent Mengelberg (Gijs Scholten van Aschat) smeekt om dirigeerlessen. Mengelberg ziet dat helemaal niet zitten en stuurt haar door naar Berlijn, waar ze tegen alle verwachting in als vrouw meer kans blijkt te maken. Na haar tweejarige studie aan de Rijksacademie voor Muziek zal ze daar als eerste vrouw het beroemde Berlijns Philharmonisch Orkest dirigeren. De spanning wordt haar bijna te groot, als de liefde van haar leven haar voor het blok zet. Wat zal Antonia kiezen? De film De Dirigent is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de uit Nederland afkomstige Antonia Brico. Eind jaren ’20 was zij de eerste vrouwelijke dirigent ter wereld die succesvol grote symfonie orkesten dirigeerde. Tot voor kort lukte het vrouwen nauwelijks om aan de top van de wereldranglijst van belangrijkste dirigenten te komen. Dit jaar benoemde het Radio Filharmonisch Orkest voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis een vrouwelijke chefdirigent: Karina Canellakis.

Productiemaatschappij: Shooting Star Filmcompany BV

Cast & Regisseur

Nieuws over De Dirigent