compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 49 7-12 t/m 13-12
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Raymond Thiry

Raymond Thiry

Raymond Thiry: films, nieuws

 

Biografie van Raymond Thiry

Raymond Thiry in De man uit Rome
Raymond Thiry in De man uit Rome

Raymond Thiry is een Nederlandse acteur. Hij speelt in Nederlandse films en Nederlandse tv-series. In de loop van de jaren is hij steeds grotere rollen gaan spelen.

Raymond Thiry werd in 1959 geboren in Amsterdam. Hij is in 1987 begonnen met acteren in zijn theatergroep Alex d'Electrique.

Raymond werd vooral bekend als Van Rossum in de tv-serie Villa Achterwerk. In 1995 maakte hij zijn filmdebuut met Venus in Furs. Daarnaast heeft hij in film gespeeld als Oorlogswinter (2008), "Wolf" (2013) en A Long Story (2013). Raymond speelt ook de hoofdrol in de films Black Out en Toegetakeld door de liefde. Hij heeft ook in verschillende tv-series een enkele aflevering gespeel en hij heeft een grote rol in de tv-serie Penoza.

Trivia over Raymond Thiry

Raymond Thiry is ook bekend als Raymond Spannet en Alex Spannet.
In 2009 heeft Raymond een Gouden Kalf gewonnen voor zijn rol in Oorlogswinter.

Raymond Thiry In het nieuws

Jan Verdijk en Kurt Platvoet gingen zelf met 3 awards naar huis © BiosAgenda.nl

Korte film A Man Falls From The Sky grote winnaar Shortcutz Awards

Heddy Honigmann gelauwerd voor haar oeuvre

22-1-2018 De Nederlandse korte film 'A Man Falls From The Sky' won maar liefst 6 van de 11 awards tijdens de vijfde editie van Shortcutz Amsterdam. Heddy Honigmann kreeg de Career Award voor haar bijdrage aan de Nederlandse film.

Georgina Verbaan (Beste Actrice), Copyright 2015 ArjoFrank Fotografie

Gouden Kalveren 2015: Gluckauf 4x

3-10-2015 Vrijdagavond zijn de jaarlijkse Gouden Kalveren uitgereikt, de bekendste Nederlandse filmprijzen. De grote winnaar is GLUCKAUF met vier Gouden Kalveren, gevolgd door BLOED, ZWEET & TRANEN met drie Gouden Kalveren. PRINS, DE SURPRISE, THOSE WHO FEEL THE FIRE BURNING en ONE NIGHT STAND X – GEEN KONINGEN IN ONS BLOED werden bekroond met twee Gouden Kalveren.

Bron: NFF

Dit zijn de nominaties voor de Gouden Kalveren 2015

1-9-2015 Zojuist zijn de nominaties voor de Gouden Kalveren 2015 bekend gemaakt. Deels gebeurde dit via het TV-programma De Wereld Draait Door. Gluckauf maakt veel kans op een beeldje met tien nominaties.

(c) A-Film

'Universeel goede film'

31-3-2015 Na een documentaire en musical nu ook een film over icoon André Hazes. Wordt zijn persoonlijkheid geëxploiteerd door de media? Als dat zo is, dan levert dat in dit geval in ieder geval een bijzonder sterke film op. We zien een man die de afgrond in staart, maar die niet in staat is om een paar stappen naar achter te doen.

'De kijker is de hoofdpersoon'

In gesprek met de regisseur van Tussen 10 en 12

20-3-2015 26 maart gaat de bijzondere film Tussen 10 en 12 in premiere. Wij spraken met regisseur Peter Hoogendoorn over het autobiografische element van de film en welk gevoel de film moest hebben.

<  123  >
Laatste filmnieuws

Raymond Thiry Feiten

Raymond Thiry© (c) Arjo Frank
acteur
Geboren 29-9-1959
Raymond Thiry is een Nederlandse acteur. Hij is geboren in Amsterdam in 1959. Hij is begonnen met acteren in zijn theatergroep Alex d'Electrique. Hij heeft gespeeld in Oorlogswinter en heeft in 2009 een Gouden Kalf gewonnen voor zijn rol in de film.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

85 films in Den Haag deze week

85 films in Den Haag deze week85 films zijn te zien in Den Haag deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl