compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 24 13-6 t/m 19-6
Film van de week!
MENU

Invasie

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

Pitch van Invasie

Delen op facebook
Invasie
Nederlandse première: 11-4-2024
Nederland, 2024, 91 min,

In Invasie valt buurland Veragua plotseling Curaçao en Aruba aan, wordt de Nederlandse regering volledig verrast. Het conflict escaleert snel. Drie jonge marinerekruten moeten uitzoeken wat het juiste is om te doen.

Bekijk bij:

Invasie trailer en bijzonderheden

In de film speelt Ortal Vriend de rol van Noa, zogenaamd de eerste vrouw die in opleiding is voor het Korps Mariniers. In werkelijkheid zijn er nog geen vrouwelijke mariniers, maar de mogelijkheid is er wel maar er zijn nog geen vrouwen die de opleiding tot marinier hebben gehaald. Wel werken er vrouwen in ondersteunende functies bij het Korps Mariniers, zoals in de geneeskundige dienst, administratie, logistiek, financiën enzovoort.

De helikoptercrash in de film is gefilmd boven Hofi Mango, het landgoed van Jandino Asporaat, die toestemming gaf voor de opnames.

Hoofdrolspeler Tarikh Janssen is geboren op Curaçao en de kleinzoon van de eerste premier van de Nederlandse Antillen, Don Martina.

Tarikh Janssen en zijn tegenspeler in de film, Ziarah Janssen (die de rol van Isa speelt), zijn in werkelijkheid broer en zus.

Trailer van InvasieBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Invasiehttps://i1.ytimg.com/vi/dapO_u4g9V4/hqdefault.jpg2024-03-01
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Bobby Boermans is regisseur van onder meer de speelfilms Fissa (2016), App (2013) en Claustrofobia (2011); bij het grote publiek is hij vooral bekend vanwege de succesvolle series 'Mocro Maffia' (aan
23 landen verkocht en Gouden Kalf Beste TV Drama in 2021), 'Hoogvliegers' en 'Het Gouden Uur'.

Tarikh Janssen was eerder Mannen van Mars (2018), Taal is zeg maar echt mijn ding (2018), Brasserie Valentijn (2016), Onze Jongens (2016) en Smoorverliefd (2013).

Jasha Rudge was te zien in de speelfilms All You Need Is Love (2018), Kappen! (2016) en Kankerlijers (2014).

De Nederlands-Israëlische actrice Ortál Vriend was te zien in de speelfilms De Veroordeling (2021), Mocro Maffia (2018) en Taal is zeg maar echt mijn ding (2018), sinds seizoen 3 speelt ze de rol van rechercheur ‘Noucha van Vliet’ in de hitserie Flikken Rotterdam.

Invasie - Bioscopen, Tijden & Tickets

Invasie in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

Na de succesvolle series Mocro Maffia, Het Gouden Uur en Hoogvliegers tekent Bobby Boermans voor de regie van de actiefilm Invasie.

Vanuit het niets worden Curaçao en Aruba aangevallen door een dictatoriaal buurland. Politiek Den Haag is verbijsterd. Wanneer het conflict in snel tempo escaleert, moeten drie jonge mariniers het verschil zien te maken. Al snel ligt ook de kazerne op Aruba onder vuur en gaat het luchtruim op slot, terwijl de Nederlandse ambassadeur nog geëvacueerd moet worden uit vijandelijk gebied. De reddingsmissie van de kersverse mariniers wordt daardoor een race tegen de klok.

Productiemaatschappij: Storytellers Film & TV