compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 49 7-12 t/m 13-12
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Renée Soutendijk

Renée Soutendijk

Renée Soutendijk: films, nieuws

 

Biografie van Renée Soutendijk

Renée Soutendijk in Van de koele meren des doods
Renée Soutendijk in Van de koele meren des doods
Haar debuut voor de camera’s maakte zij in 1978 in de succesvolle KRO-televisieserie Dagboek van een Herdershond (Willy van Hemert). Met haar rol in Pastorale 1943 bereikte Renée in één klap de status van filmster. De wijze waarop zij als 20-jarige de boerenmeid Marie gestalte gaf, ontlokte de filmpers lovende woorden (“het nieuwe gezicht van de Nederlandse film?”).

Hierna volgeden de rollen zich snel op in films als Doodzonde, Een Vrouw Als Eva, Spetters (Paul Verhoeven) en Het Meisje met het Rode Haar. Het sprong naar het buitenland was het logisch gevolg.

Inmiddels is zij bij het grote publiek vooral bekend van de tv-serie 'Meiden van de Wit'. In het theater maakte Renée haar succesvolle rentree met de toneelvoorstelling 'Eten met Vrienden'. In het seizoen 05-06 speelde ze de titelrol in het toneelstuk 'Juliana'.

Trivia over Renée Soutendijk

Sweet Dreams trailer
Als jong meisje was ze turnster en via een danslerares kwam ze bij de toneelakabemie.
Tijdens de Nederlandse Filmdagen van 1985 ontving zij een Gouden Kalf voor haar hele oeuvre. In deze periode speelde Renée Soutendijk onder andere in De Ijssalon, Op hoop van Zegen, de tv-mini-serie'Peter the Great', "Een Maand Later" en de Pools-, Engels- en Duitse- co-productie "Wherever You Are". In 1991 speelde ze een grote dubbelrol in de Hollywoodproductie Eve of Destruction naast wijlen Gregory Hines.
Renée Soutendijk is de moeder van actrice Caro Lenssen.

Renée Soutendijk In het nieuws

Winnaar Beste Hoofdrol: Renée Soutendijk, ArjoFrank Fotografie

Sweet Dreams grote winnaar NFF2023

Foto's Gouden Kalveren Gala 2023

12-10-2023 De Gouden Kalveren zijn op de feestelijke slotavond van de 43e editie van het Nederlands Film Festival uitgereikt. Grote winnaar werd Sweet Dreams met 6 Kalveren, BiosAgenda brengt winnaars en genomineerden in beeld.

Sweet Dreams geselecteerd voor Europese Awards

Award momentum

28-9-2023 European Film Awards maakt vandaag bekend dat Sweet Dreams van Ena Sendijarevic is geselecteerd voor de European Film Awards. Eerder deze week kreeg de film 8 Gouden Kalf-nominaties en de film is de Nederlandse inzending voor de Amerikaanse Oscars.

Lisa Zweerman, Hayati Aziz, Rio den Haas, Ena Sendijarevi?, Muhammad Khan en Florian Myjer, ArjoFrank Fotografie

Foto's NFF openingspremière Sweet Dreams

23-9-2023 Gisteravond was de start van het Nederlands Film Festival met de première van Sweet Dreams. We zagen onder meer Renée Soutendijk, Lisa Zweerman, Hayati Aziz en regisseur Ena Sendijarevic.

Regisseur Frans Weisz met zijn zoon Géza op de rode loper van Het leven is vurrukkulluk in 2018 (C) Arjo Frank 2018

Frans Weisz wint Shortcutz career award

18-1-2019 De Nederlandse film- en tvregisseur Frans Weisz ontvangt morgen de career award op het Shortcutz Amsterdam Annual Awards. Hij krijgt deze prijs voor zijn bijdrage aan de Nederlandse film.

Loes Haverkort, de Deense acteur Søren Malling en Gijs Naber in 'Redbad' (c) 2018

Recensie Redbad

Episch geweld in de polder overtuigt deels

29-6-2018 De meest epische film ooit in de Nederlandse filmgeschiedenis komt er bekaaid af in de pers. Terecht, of is het typisch Nederlands gezeur omdat iemand zijn kop boven het maaiveld uitsteekt? BiosAgenda.nl zoekt het uit.

<  12  >
Laatste filmnieuws

Renée Soutendijk Feiten

acteur, stemacteur
Geboren 21-5-1957
Bij het grote publiek vooral bekend van de tv-serie 'Meiden van de Wit', bij de rest van de wereld is ze vooral bekend van verschillende Hollywoodfilms. Sinds 2003 is zij ook weer op het toneel te zien.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

80 films in Utrecht deze week

80 films in Utrecht deze week80 films zijn te zien in Utrecht deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl