compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 09 4-3 t/m 10-3
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Renée Soutendijk

Renée Soutendijk

Renée Soutendijk: films, nieuws

 

Biografie van Renée Soutendijk

Renée Soutendijk in Spetters
Renée Soutendijk in Spetters
Haar debuut voor de camera’s maakte zij in 1978 in de succesvolle KRO-televisieserie Dagboek van een Herdershond (Willy van Hemert). Met haar rol in Pastorale 1943 bereikte Renée in één klap de status van filmster. De wijze waarop zij als 20-jarige de boerenmeid Marie gestalte gaf, ontlokte de filmpers lovende woorden (“het nieuwe gezicht van de Nederlandse film?”).

Hierna volgeden de rollen zich snel op in films als Doodzonde, Een Vrouw Als Eva, Spetters (Paul Verhoeven) en Het Meisje met het Rode Haar. Het sprong naar het buitenland was het logisch gevolg.

Inmiddels is zij bij het grote publiek vooral bekend van de tv-serie 'Meiden van de Wit'. In het theater maakte Renée haar succesvolle rentree met de toneelvoorstelling 'Eten met Vrienden'. In het seizoen 05-06 speelde ze de titelrol in het toneelstuk 'Juliana'.

Trivia over Renée Soutendijk

Als jong meisje was ze turnster en via een danslerares kwam ze bij de toneelakabemie.
Tijdens de Nederlandse Filmdagen van 1985 ontving zij een Gouden Kalf voor haar hele oeuvre. In deze periode speelde Renée Soutendijk onder andere in De Ijssalon, Op hoop van Zegen, de tv-mini-serie'Peter the Great', "Een Maand Later" en de Pools-, Engels- en Duitse- co-productie "Wherever You Are". In 1991 speelde ze een grote dubbelrol in de Hollywoodproductie Eve of Destruction naast wijlen Gregory Hines.
Renée Soutendijk is de moeder van actrice Caro Lenssen.

Renée Soutendijk In het nieuws

Regisseur Frans Weisz met zijn zoon Géza op de rode loper van Het leven is vurrukkulluk in 2018 (C) Arjo Frank 2018

Frans Weisz wint Shortcutz career award

18-1-2019 De Nederlandse film- en tvregisseur Frans Weisz ontvangt morgen de career award op het Shortcutz Amsterdam Annual Awards. Hij krijgt deze prijs voor zijn bijdrage aan de Nederlandse film.

Loes Haverkort, de Deense acteur Søren Malling en Gijs Naber in 'Redbad' (c) 2018

Recensie Redbad

Episch geweld in de polder overtuigt deels

29-6-2018 De meest epische film ooit in de Nederlandse filmgeschiedenis komt er bekaaid af in de pers. Terecht, of is het typisch Nederlands gezeur omdat iemand zijn kop boven het maaiveld uitsteekt? BiosAgenda.nl zoekt het uit.

De cast van Redbad spreekt (c) 2018 BiosAgenda.nl

Interview met de cast van Redbad

Acteurs brengen vaderlandse legende tot leven

29-6-2018 Redbad, de meest epische Nederlandse film ooit, draait nu in de bioscopen. BiosAgenda.nl sprak een groot deel van de acteurs over hoe ze deze - voor veel Nederlanders onbekende - geschiedenis tot leven brachten.

Martijn Fischer en vriendin Ingeborg Helder {c} 2018 ArjoFrank Fotografie

Première Redbad in foto's

Nieuwe Kinepolis in Den Bosch

26-6-2018 Het is weer een tijd geleden dat er een Nederlandse film in première ging. De film Redbad is bezig met een ware premièretournee. Afgelopen maandag (25 juni) maakten de acteurs van de film Redbad hun opwachting in Den Bosch tijdens de feestelijke opening van de nieuwe Kinepolis Den Bosch-bioscoop.

Loes Haverkort, Søren Malling en Gijs Naber in Redbad (2018)

Friese film Redbad verkocht aan Engeland

Ook voormalig Joegoslavië koopt spektakel-epos

18-5-2018 Redbad komt uit in het Verenigd Koninkrijk. Het Nederlandse historische epos is verkocht aan de Britse distributeur 'Signature Pictures'. Dat maakt sales agent 'Incredible Film' bekend in een gesprek met BiosAgenda.nl.

<  12  >
Laatste filmnieuws

Renée Soutendijk Feiten

acteur, stemacteur
Geboren 21-5-1957
Bij het grote publiek vooral bekend van de tv-serie 'Meiden van de Wit', bij de rest van de wereld is ze vooral bekend van verschillende Hollywoodfilms. Sinds 2003 is zij ook weer op het toneel te zien.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+