compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 32 11-8 t/m 17-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Frans Weisz wint Shortcutz career award

Frans Weisz wint Shortcutz career award

De Nederlandse film- en tvregisseur Frans Weisz ontvangt morgen de career award op het Shortcutz Amsterdam Annual Awards. Hij krijgt deze prijs voor zijn bijdrage aan de Nederlandse film.

Delen op facebook
Regisseur Frans Weisz met zijn zoon Géza op de rode loper van Het leven is vurrukkulluk in 2018 (C) Arjo Frank 2018

Regisseur Frans Weisz met zijn zoon Géza op de rode loper van Het leven is vurrukkulluk in 2018 (C) Arjo Frank 2018

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Shortcutz richt zich met name op het promoten van jonge regisseurs, maar met deze award wil het evenement professionals bedanken voor het inspireren van de nieuwe generatie filmmakers. Frans Weisz is ook een van de sprekers op het festival.

Weisz is al vijftig jaar actief in de filmwereld, wat hem vorig jaar werd beloond met een ridderorde. Hij maakte de films De Inbreker (1972), Rooie Sien (1975) en Charlotte (1981). Zijn meeste recente film is Het leven is vurrukkulluk uit 2018. Voor zijn tv-series Leedvermaak en Bij nader inzien kreeg hij Gouden Kalveren. Hij is de vader van acteur Geza Weisz.

Naast Weisz spreken producent Jan Harlan, regisseur Sacha Polak, producent en IDFA-directeur Orwa Nyrabia, actrice Renée Soutendijk, schrijver en producent Larry Wilson, producent Paul Miller en kunstenaar Erwin Olaf op de awardceremonie, die zondag plaatsvindt in filmmuseum EYE in Amsterdam.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.