compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 19-9 t/m 25-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Het leven is vurrukkulluk

Het leven is vurrukkulluk

***1/20
Waardering: 3.5/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarSeksGrof taalgebruikDrugs en alcoholmisbruikAudiodescriptie beschikbaar

komedie, romantiek

Pitch van Het leven is vurrukkulluk
Delen op facebook
Het leven is vurrukkulluk
Nederlandse première: 25-1-2018
Nederland, 2018, 94 min,
De liefdesverhalen en verlangens van verschillende mensen lopen door elkaar in het kleurrijke Amsterdam van de jaren zestig. Filmkomedie naar het boek van Remco Campert.
trailer en bijzonderheden over Het leven is vurrukkulluk
Het was al meer dan 50 jaar de wens van Frans Weisz om het boek van Remco Campert te verfilmen. Om het verhaal recht aan te doen zijn vader Frans en zoon Geza Weisz samen meerdere malen bij Remco Campert op bezoek geweest. Geza Weisz speelt Boelie, een personage gebaseerd op de schrijver zelf. Maar Campert zelf speelt ook nog een rol: die van Boelie, als hij tachtig is.
Aanloop van Het leven is vurrukkulluk
Geza Weisz speelde eerder in Alleen maar nette mensen. Frans Weisz regiseerde eerder Happy End. Romy Lauwers speelde eerder in Little black spiders. Willeke van Ammelrooy, die in deze film de rol van Rosa Overbeek vervult, is onder meer bekend van Ciske de Rat en Antonia.
BioscoopAgenda van Het leven is vurrukkulluk

Het leven is vurrukkulluk in de bioscoop

Wil je Het leven is vurrukkulluk zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 1 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


De liefdesverhalen van verschillende mensen lopen door elkaar in het kleurrijke Amsterdam van de jaren zestig. Filmkomedie naar het boek van Remco Campert.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
Het Leven is Vurrukkulluk is een film over liefde en verlangen.

Het Leven is Vurrukkulluk is een film over liefde en verlangen. Tijdens een heerlijke lentedag zien we twee beste vrienden, Mees (Reinout Scholten van Aschat) en Boelie (Géza Weisz) samen in het Vondelpark. Wat een normale dag lijkt te worden, verandert wanneer ze de jonge en knappe Panda (Romy Louise Lauwers) ontmoeten. Waar de hitte in het Vondelpark lijkt te stijgen, ontbreekt deze bij het lang getrouwde stel Etta en Ernst-Jan. Ernst-Jan verdenkt Etta van overspel en heeft zo zijn eigen ideeën over hoe hij haar moet betrappen. In het laatste liefdesverhaal ontmoeten we Rosa en Kees, oude geliefden, wiens paden na decennia onverwacht weer kruisen. Voorzichtig als een mooie Amsterdamse lentedag lijkt hun liefde opnieuw op te bloeien.