compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 32 11-8 t/m 17-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Teun Kuilboer

Teun Kuilboer

Teun Kuilboer: films, nieuws

 

Biografie van Teun Kuilboer

Teun Kuilboer begon zijn carrière in de soap Goede Tijden, Slechte Tijden. Door zijn populariteit kreeg hij al snel andere rollen aangeboden in films zoals Volle Maan. Hij speelde tevens een van de ontvoerders in De Heineken ontvoering.

Kuilboer was al vanaf jonge leeftijd geïnteresseerd in alles wat met acteren te maken had. Hij volgde dan ook verschillende toneelcursussen.

Het toeval wilde dat de tante van Teun werkte als scenarioschrijver bij onder andere Goede Tijden, Slechte Tijden. Zo werd hij ontdekt door de schrijvers van de soap die vonden dat hij op "Ferri Somogy" leek en zo werd er een rol voor hem geschreven.

Nadat Kuilboer uit de soap stapte speelde hij onder andere in Volle Maan en SEXtet. Ook is hij actief in het theater en op TV.

Zijn meest recente films zijn De Heineken ontvoering en Deal van Eddy Terstall.

Teun Kuilboer In het nieuws

Loes Haverkort, de Deense acteur Søren Malling en Gijs Naber in 'Redbad' (c) 2018

Recensie Redbad

Episch geweld in de polder overtuigt deels

29-6-2018 De meest epische film ooit in de Nederlandse filmgeschiedenis komt er bekaaid af in de pers. Terecht, of is het typisch Nederlands gezeur omdat iemand zijn kop boven het maaiveld uitsteekt? BiosAgenda.nl zoekt het uit.

De cast van Redbad spreekt (c) 2018 BiosAgenda.nl

Interview met de cast van Redbad

Acteurs brengen vaderlandse legende tot leven

29-6-2018 Redbad, de meest epische Nederlandse film ooit, draait nu in de bioscopen. BiosAgenda.nl sprak een groot deel van de acteurs over hoe ze deze - voor veel Nederlanders onbekende - geschiedenis tot leven brachten.

Martijn Fischer en vriendin Ingeborg Helder {c} 2018 ArjoFrank Fotografie

Première Redbad in foto's

Nieuwe Kinepolis in Den Bosch

26-6-2018 Het is weer een tijd geleden dat er een Nederlandse film in première ging. De film Redbad is bezig met een ware premièretournee. Afgelopen maandag (25 juni) maakten de acteurs van de film Redbad hun opwachting in Den Bosch tijdens de feestelijke opening van de nieuwe Kinepolis Den Bosch-bioscoop.

Loes Haverkort, Søren Malling en Gijs Naber in Redbad (2018)

Friese film Redbad verkocht aan Engeland

Ook voormalig Joegoslavië koopt spektakel-epos

18-5-2018 Redbad komt uit in het Verenigd Koninkrijk. Het Nederlandse historische epos is verkocht aan de Britse distributeur 'Signature Pictures'. Dat maakt sales agent 'Incredible Film' bekend in een gesprek met BiosAgenda.nl.

50 Jaar oud script wordt eindelijk werkelijkheid

14-1-2018 Biosagenda was op bezoek bij de opnames van de nieuwe film van Frans Weisz, Het leven is verrukkulluk. We interviewden de cast met onder anderen Geza Weisz, Reinout Scholten van Aschat, Romy Lauwers en Stefan de Walle.

<  123  >
Laatste filmnieuws
Huidige prijsvraag

Teun Kuilboer Feiten

Teun Kuilboer© (c) Arjo Frank/BiosAgenda.nl
acteur
Geboren 21-9-1982
Ten Kuilboer is een acteur die zowel actief is op TV en theater als in films. Hij begon zijn carrière bij de soap Goede Tijden, Slechte Tijden.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

76 films in Eindhoven deze week

76 films in Eindhoven deze week76 films zijn te zien in Eindhoven deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl